‘Kurtuluş’ temalı resim yarışması düzenlenecek

Edirne'de ‘Kurtuluş’ temasıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Resim Yarışması düzenlenecek.

EDİRNE 7.05.2024 11:23:00 0
‘Kurtuluş’ temalı resim yarışması düzenlenecek

Türkiye'nin kurtuluş mücadelesinin simgesi olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na yaklaşırken; Edirne Belediyesi tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik ‘Kurtuluş’ temasıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Resim Yarışması düzenlenecek. 

 

Edirne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin başlangıcını ve Atatürk'ün gençlere armağan ettiği günün önemini hatırlatmak amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenler birbirinden değerli ödüllerin sahibi olacak.Yarışmaya katılmak isteyen yarışmacılar eserlerini, 16 Mayıs tarihine kadar Edirne Kent Müzesi’ne elden teslim etmeleri gerekiyor.Resim yarışmasının jüri üyeliğini ise Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü İlker Yavuz, Ressam-Eğitmen Aşkın Sulku ve Sanat Tarihçisi Bilal Sarıgül yapacak. Yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı ise 19 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek” denildi. 

 

ÖDÜL ALAN ESERLER KENT MÜZESİ’NDE SERGİLENECEK  

 

Yarışmada birinci olan yarışmacıyaIpad, ikinci olan yarışmacıya katlanabilir bisiklet, üçüncü olan yarışmacıya ise bluetooth kulaklık hediye edileceği de belirtilerek, “Ödül alan eserler, 19-31 Mayıs tarihleri arasında Edirne Kent Müzesi’nde sergilenecek. Yarışma sonucu, ödüle ve mansiyon alanlarla sergilenmeye değer görülen yapıtlar birer sertifika ile belgelenecek” ifadelerine yer verildi. 

 

Haber / Mehmet Burak TEKEŞ