Köprüler, güneş enerjili led ışıklarla aydınlatıldı

Edirne’de II.Bayezit ve Yalnızgöz Köprüleri güneş enerji panelli led ışıklar ile aydınlatılmaya başladı.

EDİRNE 1.03.2024 13:07:00 0
Köprüler, güneş enerjili led ışıklarla aydınlatıldı

Yapılan proje kapsamında köprüler üzerinde 59 adet duvar üstü çelik gövdeye sahip güneş enerji panelli led aydınlatmanın montajı yapıldı.

 

Köprüde incelemede bulunan Edirne Valisi Yunus Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, nehir üzerinde 12 köprünün bulunduğunu söyledi. 

 

 

 

 

TÜM KÖPRÜLER AYDINLATILACAK

 

Edirne’de bulunan tüm köprülerin aydınlatılacağını dile getiren Vali Sezer, “Köprülerin tamamını aydınlatmayı hedefliyoruz. Bugün de Bayezid Külliyesi'nin hemen yanındaki 2. Bayezid Köprüsü'ndeyiz. Buranın aydınlatması tamamlanmak üzere. İnşallah buradan sonra da diğer köprülerimizin aydınlatmasını gerçekleştireceğiz” dedi. 

 

“DÜNYADA BU ÖLÇEKTE BİR KÖPRÜ YOK”

 

 Vali Sezer, tarihi köprülerin restorasyonuyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın çalışmalar yaptığını ifade ederek “Uzunköprü’de bulunan köprümüzün restorasyon çalışmaları devam ediyor. Türkiye'nin gözdesi. Dünyada bu ölçekte bir köprü yok. Orada da hem restorasyon hem de çevre düzenleme çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Şehrimiz hem nehirleri hem kültürel varlıklarıyla hem de tarihi geçmişiyle Türkiye'nin ve dünyanın incisi olacak bir şehir. Bu çalışmalar da birkaç yıl içerisinde tamamlandığı taktirde, turizm destinasyonu olma özelliğini, katbekat öteye götürecek bir şehir olacaktır” diye konuştu. Yenilenebilir enerji ile gerçekleşen proje ile yılda yaklaşık 20.000 kwh’a kadar enerji tasarrufunun sağlanacağı belirtildi. 

 

Haber / İrem BANÇO