Konservatuvar öğrencileri, Sevgili Doktor isimli oyunu sahneledi

Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü öğrencileri Rus Edebiyatının en iyi öykü ve oyun yazarlarından biri olan Anton Çehov’un öykülerinden Neil Simon tarafından oyunlaştırılan Sevgili Doktor isimli oyununu sahneledi.

GÜNDEM 27.06.2022 16:06:00 0
Konservatuvar öğrencileri, Sevgili Doktor isimli oyunu sahneledi

Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü eğitmeni ünlü Oyuncu ve Tiyatrocu Şahin Ergüney’in rejisörlüğünde 23 öğrencinin rol aldığı oyun, ilgiyle izlendi. Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunun dekorları Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlandı.

Oyunu Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Sabri Çınar ve Şenol Karaküçük’ün yanı sıra yüzlerce sanatsever izledi. Oyun sonunda sahneye davet edilen Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar, “Son yıllarda gerek salon sorunu gerekse diğer açılardan ilçemizde tiyatro konusunda eksiklikler olduğunu biliyorduk. Bu eksikliği giderebilmek amacıyla çalışmaya başladık ve neden Süleymanpaşamızdan tiyatro, sinema oyuncuları yetişmesin diyerek belediye konservatuvarımızda tiyatro bölümünü yeniden aktifleştirmeye, bölümün kadrolarına da hepimizin tanıdığı ve değer verdiği usta isimleri getirmeye karar verdik. Ahmet Yenilmez Ağabeyime bir telefon etmem yetti, sağ olsun hemen kabul etti ve çalışmalara başladık. Bu gece bu çalışmanın ürününü sahnede izledik” dedi.

Haber / Erdal AYDIN