KOBİ’lere 36 ay vadeli 20 milyonluk finansman imkanı

Dijital dönüşüm projelerini uygulayacak KOBİ’lere, 20 milyon lira üst limitli olmak üzere 36 ay vadeli uygun maliyetli finansmana erişim imkanı sağlanıyor.

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 1.05.2024 12:17:00 0
KOBİ’lere 36 ay vadeli 20 milyonluk finansman imkanı

KOBİ’lerin dijital dönüşüm yolculuğunda önlerindeki finansman engelini kaldırdıklarını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “KOBİ’lerin rekabetçiliklerini ve verimliliklerini arttırmaya yönelik dijital dönüşümlerini sağlamak için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile işbirliği yaptık. 300 milyon avroluk bir finansmanı; Dijital Dönüşüm ve Olgunluk Değerlendirme Analizi gerçekleştirerek; dijital dönüşüm ihtiyaçlarını tespit eden ve yol haritasını oluşturan KOBİ’lerimizin hizmetine sunuyoruz” dedi. 

 

DİJİTAL DÖNÜŞÜM YOLCULUKLARINDA YANLARINDA YER ALIYORUZ

 

Dijital dönüşüm projelerini uygulayacak KOBİ’lere 20 milyon lira üst limitli olmak üzere 36 ay vadeli uygun maliyetli finansmana erişim imkanı sağladıklarını belirten Bakan Kıcır, yapay zeka, nesnelerin interneti, büyük veri, robotik gibi yenilikçi teknolojilerin; yeni dönemde günlük yaşam pratiklerine, davranışlara, karar alma mekanizmalarına yön verdiğini ifade ederek “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, sanayicilerimizin ve işletmelerimizin dijital dönüşüm yolculuklarında yanlarında yer alıyoruz. İmalat sanayimizin ihtiyaç duyduğu teknolojinin yerli imkânlar ile geliştirilmesini sağlayan, ihtiyaç duyduğumuz insan kaynağı ve bilimsel altyapıyı güçlendiren bir vizyonla hareket ediyoruz” dedi.

 

Haber Merkezi