Kızılpınar, Vahap Akay’ı bir kez daha bağrına bastı

Çerkezköy Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, 9’uncu mitingini dün coşkulu bir kalabalıkla Kızılpınar’da yaptı.

SİYASET 28.03.2024 11:39:00 0
Kızılpınar, Vahap Akay’ı bir kez daha bağrına bastı

Yaklaşık 7 bin kişi tarafından görkemli bir şekilde karşılanan Vahap Akay’ın meşalelerle miting alanına gelişinden sonra da vatandaşların miting alanına akını devam etti. 

 

Meclis Üyesi Adaylarının tanıtımının ardından, elektrik sisteminde meydana gelen arızaya rağmen performansından bir şey kaybetmeyerek sahneye çıkan Akay, bir kez daha coşkulu bir şekilde seçmenlerine seslendi. Konuşmasına Ahmet Arif’in “Haberin var mı taş duvar? Demir kapı, kör pencere. Yastığım, ranzam, zincirim. Uğrunda ölümlere gidip geldiğim. Zulamdaki mahzun resim. Görüşmecim yeşil soğan göndermiş. Karanfil kokuyor cigaram. Dağlarına bahar gelmiş memleketimin” dizeleri ile başladı. 

 

“ALNIM AK, BAŞIM DİK YENİDEN MEYDANLARDAYIM”

 

5 yıl evvel yine bu meydanda Ahmet Arif’in bu güzel şirini okuduğunu söyleyen Vahap Akay, “5 yıl sonra yine yanınızdayım, yine meydandayım, yine karşınızdayım Kızılpınar. Sizlerden aldığım güçle, sizlerden aldığım cesaretle, alnım ak, başım dik yeniden meydanlardayım. Bana baharı müjdeleyen Kızılpınarlı tüm hemşehrilerime selam olsun” dedi. 

 

“KIZILPINAR’IN SU SORUNUNU KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ”

 

10 yıl boyunca Kızılpınar’ın sokaklarında kapı kapı mücadele ettiklerini söyleyen Akay, “Bu mücadelede bizi yalnız bırakmayan, meydanları dolduran, camlarından pencerelerinden meydanın sağında solunda bizi yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime, annelerime, ablalarıma, çocuklarıma teşekkür ediyorum. 10 yıl boyunca yan yana geldik, 10 yıl boyunca omuz omuza vererek gönül birlikteliği kurduk. Binlerle bu meydanda buluşuyor olmanın, sizlerle beraber olmanın gururunu yaşıyorum bu akşam. 10 yıl boyunca birçok iş yaptık. 85 kilometre kazdık. Kazdık, kanalizasyon altyapı çalışması yaptık. Tam bir buçuk yılda Kızılpınar’da 230 sokakta 17 ana caddede bitmeyen enerjiyle Kızılpınar’ın yollarını, caddelerini asfaltla, betonla kapladık. Sonra 2021 yılı geldi. 2021 yılında bir sorun başladı Kızılpınar’da. 5 yıl evvel yapılmış içme suyu tesisatı, 2014’te teslim aldığımız tesisat 2021 yılında çöktü. Sonra 2021 yılında bunu düzenleme mücadelesi verdik. Verdiğimiz bu mücadeleden sonra 2023 yılında yeniden projelendirdik. Ve maalesef 2014’te yapılan tesisat 2021 yılında çöktü ve bu dönem inşallah Kızılpınar’da bir kere daha kazı yapacağız. Geçmiş dönemin hatalarını yine biz tamamlayacağız. Ancak ben yokken birileri gelmiş gitmiş. ‘Kızılpınar’da ikinci kata su çıkmıyorsa sebebi mevcut Belediye Başkanıdır’ demişler. Ya arkadaşım, memleketimi tanımayan, Kızılpınar’ı tanımayan, sokaklarını tanımayan aday arkadaşım. Ya sen bu milletin gözünü kör, kulağını sağır mı zannettin be kardeşim? Biz 10 yıl boyunca sizin eksik yaptıklarınızı, sizin yarım bıraktıklarınızı, 10 yıl boyunca sizin yarım yamalak işlerinizin tamamını tamamladık. Şimdi sıra Kızılpınar’ın yarım bıraktığınız, eksik bıraktığınız, 5 yılda çökerttiğiniz içme su inşaatına geldi. Kimse merak etmesin. Biz bu arkadaşların çok yarım işlerini tamamladık, bunu da tamamlayacağız. Kızılpınar’ın su sorununu kökten çözeceğiz, kimse merak etmesin. Sizde bu birliktelik var oldukça, sizde bu mangal gibi yürekler var oldukça bana inanın 31 Mart’ta biz kazanacağız” diye konuştu.

 

“ALTYAPIDAN SONRA ÜSTYAPIYI YENİDEN DÜZENLEYECEĞİZ”

 

Kızılpınar’a art arda müjdeler veren Akay, bu dönem altyapıdan sonra tüm üst yapıyı yeniden düzenleyeceklerini dile getirerek “Yeni yaşam alanlarını Kızılpınar’la buluşturmaya devam edeceğiz. Bu dönem Kızılpınar’da 20 yeni ve revize park alanı yaptık. Geçmiş dönemle beraber Kızılpınar’ınsokaklarında çocuklarımız için, kadınlarımız için, annelerimiz için 27 park alanı yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Kocameşe Piknik alanı’na sıra geldi. Kocameşe Piknik Alanı’nda yeni dönemde yeni bir mesire alanının ormanla yaptığımız sözleşmeden hemen sonra yapımına başlayacağız. Çocuklarımıza yeşil alanlar kazandırmaya, çocuklarımıza, geleceğimize yatırım yapmaya devam edeceğiz. Arkamızdaki eski belediye binasını yıkacağız. Oraya yeni bir belediye hizmet binası yapacağız inşallah. İçinde nikah salonları olan, belediye hizmet birimleri olan, kütüphanesi olan, kadınlarımız ve çocuklarımız için etkinlik alanları olan bir yeni ek hizmet binasını inşallah Kızılpınar’a kazandıracağız. Bu dönem yukarıya Kızılpınar Futbol Sahasını yaptık. 350 tane çocuğum orada kurs alıyor. Şimdi inşallah onun hemen yan tarafına bir kapalı spor salonu yapacağız. Bir gençlik merkezi inşa edeceğiz. Aşağıda bu akşam iftar sofrasında buluştuk. İftar sofrasında Kızılpınar Düğün Salonumuzun açılışını yaptık. Memleketime hayırlı olsun, hemşehrilerime hayırlı uğurlu olsun inşallah” dedi. 

 

“ÇERKEZKÖY KURS MERKEZİ’Nİ AÇACAĞIZ”

 

Bu dönem Kızılpınar-Veliköy Sanayi Bulvarı’nı açacaklarını ifade eden Başkan Vahap Akay, “Kızılpınar’a ikinci düğün salonunun temelini atacağız. Yeni kapalı pazar yerimizi stadın hemen yanında inşa etmeye başlayacağız. Kızılpınar-Çerkezköy yürüyüş yolunu, bisiklet yolunu bu dönem ring servisini de koyarak inşallah orayı açacağız. Ülkü Sokak’ta Çerkezköy Kurs Merkezi’ni açacağız. Şu anda liseye geçiş LGS kurslarımız var. Kızılpınar Kültür Merkezi’nde öğrencilerimiz var. İnşallah bu dönem YKS hazırlık kurslarını açacağız. Kreşimizin üçüncü şubesini Kızılpınar’da açacağız” diye konuştu. 

 

“VATANDAŞLARININ YANINDA BİR ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ OLACAK”

 

Halk ekmekten sonra, enflasyonun zor şartlarında vatandaşın yanında olan bir belediye olarak bu dönem vatandaşları halk sütle buluşturacaklarını söyleyen Akay, “Bu dönem inşallah çocuklara süt dağıtan bir belediye olacak. Bu dönem halk ekmekle yaptığımız işi bu defa da halk etle yapacağız. Vatandaşımızı ucuz ve sağlıklı ekle buluşturacağız. Ete ulaşamayan, az ulaşan vatandaşlarının yanında bir Çerkezköy Belediyesi olacak. Kimsenin kuşkusu olmasın” ifadelerini kullandı. 

 

“KAZANACAĞIZ KIZILPINAR”

 

Ulaşımda bir revizyon gerçekleştireceklerini kaydeden Akay, “Büyükşehir Belediyesi araçları inşallah Kızılpınar’da, Çerkezköy’de devreye girecek. Kızılpınar’dakiTIR parkı sorununa son vereceğiz. Yeni bir tır parkı hayat bulacak, şehir içerisinde TIR’ların parklanmasını inşallah kaldıracağız” dedi. Zaman zaman ses sorununun yaşandığı mitingde, tüm aksaklıklara rağmen coşku eksik olmazken, Kızılpınarlılara seslenen Akay, “Sesimi duy Kızılpınar. Nazara geldik nazara. Sandıklarda buluşacağız. VefakarKızılpınar, cefakar Kızılpınar, binlerle bu meydanda kararını veren Kızılpınar. 31 Mart’ta sandıklarda buluşacağız. Görüyorum bunu, kazanacağız Kızılpınar” diye konuştu. 

 

“BUGÜN ÇIKIP DA SU FATURASINDAN BAHSEDEMEZLER”

 

10 yılda ayrıştırıcı siyaset yapmadıklarını ifade eden Akay, “Birilerini buralara geldi. Birileri buralarda gezdi. Ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı dillerini burada da sürdürdüler. Ben Vahap Akay olarak yol arkadaşlarımla hayatımın hiçbir anında, hayatımın hiçbir döneminde ayırmadım, ayrıştırmadım, kutuplaştırmadım, Fevzipaşa Mahallesi’nde ne konuşuyorsam Kızılpınar’da da aynısını konuştum. Burada başka, orada başka konuşmadım, konuşmayacağım. Yapılan eksiklikler var. Eksikliklerin tamamını tamamlayacağız. Eksiklikleri tamamlayan bir TESKİ ortaya çıkacak. Suları zamanında okuyan bir TESKİ olacak. Bu eksikliklerle yüzleşeceğiz bu dönem. Şimdi buraya gelip gidenler su fiyatlarıyla ilgili konuşmuşlar. Ben 10 yıllık TESKİ Genel Kurulu Üyesiyim. Mayıs 2023 yılında önerge verdim, Mayıs 2023’ten sonra TESKİ’nin su zammının önüne geçen bir kardeşinizim. Bu mücadelemi sürdüreceğim de bugün konuşan arkadaşlar hiçbir şey yapmadı be kardeşim, hiçbir şey yapmadı. Herkes konuşabilir, herkes şikayetçi olabilir ancak enflasyonu patlatanlar, milleti yoksullukla baş başa bırakanlar bugün çıkıp da su faturasından bahsedemezler. Sizin bahsetmeye hakkınız yok. Enflasyonda, milleti açlık sınırında yaşamak zorunda bırakanların temsilcileri bunları konuşamazlar” dedi. 

 

“BAKANLARIN BİRİ GELİYOR, BİRİ GİDİYOR”

 

Akay, “Kızılpınar Meydanı’ndan sesleniyorum. Sevgili termikçi aday arkadaşım. Daha bugünden Türk Metal Sendikası’nın baskıcı temsilcilerine kendisini teslim eden aday arkadaşım. Kendisini baskıyla, tehdit ile emekçinin oyuna göz diken sendikacılara teslim eden aday arkadaşım. Sana Kızılpınar’dan sesleniyorum. Duy sesimi duy. O arkadaşlardan fırsat bulursan, Kızılpınar’a ne yaptınız kardeşim? Ben 10 yıl belediye başkanıyım. Yıllarca ilçe başkanlığı yaptınız. Ben 10 yıllık yatırımlarımı burada tane tane konuşuyorum. Şimdi soruyorum, Kızılpınar’a ne yaptınız? Ben 10 yıl boyunca bu çocuklarım, bu kardeşlerim 50-60 kişilik sınıflarda okumasın diye bir mücadele verdim. Devlet yatırımlarına omuz vermeye çalıştım, yer açtım, yer buldum. Hayırsever aradım kapı kapı, hayırseverlerle buluşmaya çalıştım. Ben okul mücadelesi verirken sen ilçe başkanıydın, seni gören olmadı be kardeşim. Büyükşehir BelediyesiKızılpınar’da okul yaptı. Rahmetli Andon ağabey gitti Sarbak Metal adına okul yaptı. Osmanlı Caddesi’ndeki Osmanlı İlkokulu’nun yerini Çerkezköy Belediyesi teslim etti. Birçok yatırımı yapmak için ben mücadele etmiş birisiyim. Yukarıda spor alanı olan yeri okul alanına dönüştürdük. Ben bütün bu süreçlerin içinden birisi olarak Çerkezköy’ün çocukları, Kızılpınar’ın çocukları daha iyi hizmet alsın diye bir mücadele etmiş arkadaşınız, kardeşiniz. Şimdi seçim dönemi geldi yine. Her seçim döneminde aynı teraneler. Her seçim döneminde bizi hatırlayan birileri var, bakanların biri geliyor, biri gidiyor yine. Ya arkadaş hoş geldiniz Çerkezköy’e, sefalar getirdiniz ancak Allah aşkına ne faydanız var? Kızılpınar’a, Çerkezköy’e ne hizmet ettiniz? İlçe başkanı arkadaşım, termikçi aday arkadaşım. Bakanlar geliyor gidiyor da tutup elinden kime ne yaptırabildin, hangi yatırımı, iktidarın hangi yatırımını bu topraklara taşıyabildin? Çık da onu anlat. 3-4 yıl evvel, gazete küpürleri daha kurumadı. Buraya geldiler. Yine bir seçim dönemi arifesi ya da sonrasıydı. Dediler ki ‘Kızılpınar’a hastane yapacağız’ Nerede hastane kardeşim? Vazgeçtim Kızılpınar Hastanesi’nden, milletin anası ağladı Devlet Hastanesi’nin kuyruklarında. Hastane var, doktor yok. Sağlık ocaklarında doktor krizi var. Bir doktor günde 150 tane hastaya bakmaya çalışıyor. Bunlara ne çareler buldunuz, çıkın onları anlatın. Çerkezköy’de 29 Ekim Spor Kompleksi orada. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu orada. Kızılpınar 100. Yıl Stadı burada. Spor bakanları geldi, geçti, gitti, bir hayrınızı görelim. İktidarın nimetlerinden biz de faydalanalım. Bunları belediye yapıyor da siz niye yapmıyorsunuz? Çıkın bu millete anlatın. Kimsenin bir iş yapmaya niyeti yok. İş yapmaya niyetiniz olsa, deprem dolayısıyla yıktıkları okulların inşaatlarının temellerini 2 sene sonra yeni kazmaya başladılar. Bakan yok, ilgilenen yok. İktidarın temsilcileri bunlarla ilgilenmiyorlar” dedi. 

 

“BU MİLLET SİZİ DE İYİ TANIR BİZİ DE”

 

Eleştirilerini sürdüren Akay, “Bu arkadaşların ortaya koydukları siyasetin gerçeği maalesef bu. Hayatınız boyunca bir hizmet siyaseti ortaya koyamadığınız, hayatınız boyunca milleti sen ben diye, senden benden diye ayırarak, hayatınız siyaset yapmakla geçti. Şimdi de aynısını yapıyorsunuz. Ancak hiç kimse merak etmesin. Bu millet sizi de iyi tanır, bizi de iyi tanır. Bu millet bizi iyi bilir. Bu millet bizi bağrına basar bağrına. Bugün meydanlardayız, bugün Kızılpınar’dan sesleniyorum. Beni bağrına basan Kızılpınar. Bana bu güzelliği yaşatan Kızılpınar. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu. 

 

“GÖNÜL BİRLİKTELİĞİMİZİ BOZAMAYACAKSINIZ”

 

Akay, “Birbirimiz arasında kurduğumuz bu gönül birlikteliğini, ilmek ilmek ördüğümüz bu gönül bağlarını bozamayacaksınız. Bozamayacaksınız. Kazanmak için vermiş olduğunuz kaybettirme mücadelenizi de oyunlarınızı da bu millet görüyor. Bu millet kimi kazandırıp kimi kaybettireceğinin hesabını kendisi yapar kimse merak etmesin. Bırakın bu hesapları. Bırakmazsanız bu millet 4 gün sonra sandıkta gereğini yapacak. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu millet 4 gün sonra bir hesap yapacak. O hesaptan sonra siz işinizin başına ticaret yapmaya döneceksiniz, biz milletimizle kucaklaşmaya devam edeceğiz. 31 Mart Pazar günü küçük hesaplar yapanlar, ayıranlar, ayrıştıranlar, kutuplaştıranlar değil, birlik, beraberlik, kardeşlik diyenler, ‘her şey Çerkezköy için’ diyenlerkazanacak. 31 Mart’ta baskıcılar değil, sağı solu arayıp zorla oy devşirmeye çalışanlar değil, özgürce sandığa gidip, oy kullananlar kazanacak. Seçime 4 gün var. 4 gün boyunca biz kapı kapı mücadele etmeye, hemşehrilerimizle kucaklaşmaya, hemşehrilerimizle yan yana gelerek, kol kola vererek Çerkezköy’ün geleceğine, yeni 5 yılına kucak açmaya devam edeceğiz. Ben 10 gün evvel 31 Mart 2014’te sizlerden aldığım destekle Belediye Başkanı olduğum gün ve 8 Nisan 2014’te belediyenin kapısından içeriye girerken bir söz söyledim, ‘Yakamdaki parti rozetini çıkaracağım, ben artık herkesin belediye başkanı olacağım’ dedim. Hayata hangi pencereden bakarsa baksın, hayata nereden bakarsa baksın, hangi siyasi partiye gönül verirse versin, Cumhuriyet Halk Partilisi de AK Partilisi de Milliyetçi Hareket Partilisi de DEM Partilisi de İYİ Partilisi de benim bu topraklarda yaşayan hemşehrim dedim. Ayırmadım, ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan herkese kucak açacak annelerimle, ablalarımla, kardeşlerimle el ele vererek gönül gönüle vererek bugünlere kadar geldim. 31 Mart 2019’da bu topraklarda yaşayan her 2 kişiden birinin oyunu alarak geldim. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Cumhuriyet Halk Partimizin oyu 2018’de de2023’te de yüzde 25. Yüzde 25’ten yüzde 50’ye taşıyan, yüzde 50 oy veren hemşehrilerim burada. Her siyasi partiye gönül veren hemşehrilerim var benim. Ben, 31 Mart’ta inşallah yeniden sandıklarda buluşacağımızı inanıyorum” dedi. 

 

“YENİDEN KAZANMAK ÜZERE KARŞINIZDAYIZ”

 

Bu yolda yalnız olmadığını söyleyen ve coşkulu kalabalık karşısında meclis üyesi adaylarını sahneye davet eden Akay, “Ben bu yolda bu yola baş koyduğum kıymetli yol arkadaşlarımla beraberim. 4 gün sonra sandıklarda buluşacağız. Benim yanımda, yan yana verdiğim, kol kola verdiğim, omuz omuza sizlere hizmet etme mücadelesi verdiğim meclis üyesi arkadaşlarım var. Onlara da bir oy istiyorum. Biz el ele, kol kola, yürek yüreğe 10 yıl boyunca ilmek ilmek ördüğümüz gönül bağlarımızla bu günlere kadar geldik. Biz bugünden yarına, 2024’ten 2029’a yeniden yürümek istiyoruz, yeniden kazanmak istiyoruz. Binlerle bu meydanı dolduran, bu güzel coşkuyu, bu güzel heyecanı, bu güzel gururu bizlere yaşatan Kızılpınar’ımızın güzel insanları. Biz kıymetli yol arkadaşlarımla beraber yeniden kazanmak üzere karşınızdayız. 31 Mart’ta sandıklarda buluşacağız. Önümüzdeki 5 yıl boyunca biz bu topraklarda birlik, beraberlik diyeceğiz. Memleketimin 7 coğrafyasından, 81 ilinden buluştuğumuz tüm arkadaşlarımızla, kardeşlerimizle bu topraklarda birlik, beraberlik, kardeşlik diyerek hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. 

 

“ÇARESİ YOK USTA BİZ KAZANACAĞIZ”

 

Konuşmasına Ahmet Arif’in dizeleriyle başlayan Akay, konuşmasını Nazım Hikmet’in “Eğer hak haksızlıktan yüce, sevgi nefretten üstün, aydınlık karanlıktan güçlüyse, çaresi yok usta, biz kazanacağız” dizeleriyle tamamladı. Belediye Başkanı Vahap Akay, konuşmasının ardından her mitinginde yaptığı selfiyiKızılpınar’da da yaptı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU