Kırklareli TSO’ya Vergi Haftası ziyareti

Kırklareli Defterdarı Satılmış Cem Öksüz, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

KIRKLARELİ 27.02.2024 15:40:00 0
Kırklareli TSO’ya Vergi Haftası ziyareti

“Vergi Haftası” kapsamında gerçekleştirilen ziyarette heyet, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Başkan Yardımcısı Serkan Keser, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüsnü Güngör Akarca, Recep Bars, Aytaç Yüce, Meclis Üyeleri Kadir Duran ile Serdar Dura tarafından karşılandı. 

 

“ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENİYOR”

 

Ziyarette konuşan Kırklareli Defterdarı Satılmış Cem Öksüz, Vergi Haftası’nın bir farkındalık yaratma ve toplumda vergi bilincini artırma amacını taşıdığını, vergi ödemelerinin ülkenin gelişimine katkı sağladığını ve bu süreçte maliye çalışanlarının önemli bir rol üstlendiğini belirtti. 

 

“VERGİLERİMİZİ TAM VE ZAMANINDA ÖDEME GAYRETİ İÇERİSİNDE OLMALIYIZ”

 

Kırklareli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık da “Çocuklarımıza daha güvenli bir gelecek bırakmak istiyorsak vergilerimizi tam ve zamanında ödeme gayreti içerisinde olmalıyız” dedi. Gelecek nesillerin daha müreffeh bir ortamda yaşamasının, ödenen vergiler ile sağlanacağını ifade eden Ilık, “Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası “Vergi Haftası” olarak kutlanmaktadır. Köklü bir Vergi Bilinci’nin oluşmadığı ve vergide gönüllü katılımın sağlanamadığı bir toplumda yeterli seviyede vergi toplanamayacağı açıktır. Bu sebeple Vergi Haftası, halkımızda Vergi Bilinci’nin oluşturulması, idare ile mükellef arasında sağlıklı güven ortamının sağlanması ve verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi yönünden büyük önem arz etmektedir. Herkes, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi ödemek bir vatandaşlık görevidir. Ödemiş olduğumuz vergiler sonuçta hizmet olarak bizlere geri dönmektedir. Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim, daha güvenli bir gelecek bırakmak istiyorsak vergilerimizi tam ve zamanında ödeme gayreti içerisinde olmalıyız. Kamu hizmetlerinin, seri ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirleri çok büyük önem taşımaktadır. Vatandaşlarımız kazandıklarının bir kısmını vergi olarak devlete ödemelidir. Bu ödemeler sayesinde vatandaşlarımıza yapılan hizmetlerde artacaktır. Vergi Haftası vesilesiyle Defterdarlık bünyesinde görev yapan tüm personelimizi özverili çalışmalarından dolayı tebrik eder, tüm vergi mükelleflerimize bol kazançlar dilerim” dedi. 

 

Haber / Erdal AYDIN