Kırklareli Belediye Başkanı Bulut göreve başladı

Kırklareli’nde oyların yeniden sayılması için CHP’nin YSK’ya yapmış olduğu talep karara bağlanmadan Derya Bulut adına mazbata düzenlendi. Bulut, pazartesi günü saat 16.00’da mazbatasını alarak göreve başladı.

GÜNDEM 9.04.2024 22:31:00 0
Kırklareli Belediye Başkanı Bulut göreve başladı

Kırklareli’nde oyların yeniden sayılması için CHP’nin YSK’ya yapmış olduğu talep karara bağlanmadan Derya Bulut adına mazbata düzenlendi. Bulut, pazartesi günü saat 16.00’da mazbatasını alarak göreve başladı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyların yeniden sayılması için YSK’ya yaptığı talep reddedildi. 

 

Kalabalık bir heyet ile belediye binasına gelen Derya Bulut, Mehmet Siyam Kesimoğlu’ndan görevi devraldı. 

 

 

 

 

GÖREVİ DEVRALDI

 

Başkan Bulut, makamdaki görüşmelerin ardından, bina girişinde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti. Görevinin ağırlığının bilincinde olduğunu ifade eden Bulut, Kırklareli Belediyesi'nin yeni döneminde, yepyeni çalışmaların tohumlarını, vatandaşlar ile birlikte atacaklarını, herkesin mutlu olduğu ve yaşamaktan gurur duyacağı bir kent ortaya koyacaklarını söyledi.

 

 

 

 

“HUKUKİ PROSEDÜR TAMAMLANANA KADAR BEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİM”

 

Kırklareli Belediye Başkanlığı görevini Derya Bulut’a devreden Mehmet Siyam Kesimoğlu da yaptığı açıklamada “Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne olan inancım gereği bugün saat 16.00 itibariyle mazbatasını alan sayın Derya Bulut’a görevimi devrettim. YSK’dan itirazımızı bir an önce karara bağlamasını bekliyor, talebimizin aradaki oy sayısının geçersizin kat be kat altında olması nedeniyle tüm oyların bir kere daha sayılmasını olduğunu yineliyoruz. Görevi devralan Derya kardeşimi de bir kere daha buradan tebrik ediyor, bilgi ve deneyimlerimi paylaşmamı isterse kendisine bir telefon kadar yakın olduğumu hatırlatıyor, başarılar diliyorum. Tam 10 sene bu güzel kuruma hizmet ettim, şerefimle girdim, şerefimle ayrıldım, hukuki prosedür tamamlanana kadar da şerefimle beklemeye devam edeceğim” dedi. 

 

TALEP REDDEDİLDİ

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin YSK’ya yapmış olduğu talep reddedildi. Mehmet Siyam Kesimoğlu, bayramın ilk günü yaptığı açıklamada “Maalesef bir bayram sabahını bir cumhuriyet kenti Kırklareli’ne zehir ettiler. Aradaki oy farkı, geçersizlerin yalnızca 4’te 1’i iken, sayımda zorla iftar arası verilmişken, oyların yeniden sayımına müsaade etmediler. YSK da talebimizi reddetti” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / İrem BANÇO