Kent müzesi taksicilere tanıtıldı

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Kent Müzesi'nde düzenlediği toplantıda taksi durağı başkanları ve taksici esnafı ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıya Edirne ?

KÜLTÜR SANAT 18.07.2018 17:15:00 0
Kent müzesi taksicilere tanıtıldı

Edirne’nin tanıtımında taksici esnafının çok büyük bir katkısının olduğunu dile getiren Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Kent Müzesi’nde gerçekleştirilen toplantı ile taksici esnafına müzeyi tanıtmayı, onların da Edirne’ye gelen müşterilerine burasını anlatmalarını istediklerini belirtti. Tanrıkulu, “Müze deyince ister istemez aklınıza hemen Etnoğrafya Müzesi geliyor. Oysa ki bu güzide kentimizin bir de şu an içinde bulunduğumuz bir Kent Müzesi var. Sizler Edirne’ye gelenlerle birebir ilk teması kuran kişisiniz. Onlara Edirne’den bahsederken Edirne Kent Müzesi’ni de anlatın istiyoruz” dedi.

 

 

 

BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI DÜZENLENECEK

 

 

 

Edirne’nin tanıtımı ve turizmi geliştikçe Türkiye’nin her yerinden insanların Edirne’ye gelmeye başladığını kaydeden Tanrıkulu, taksici esnafının da dünyanın turizm ve tarihi ile ünlü diğer şehirlerindeki meslektaşları gibi yaşadıkları kenti iyice öğrenip bilmesi gerektiğini söyledi. Bu amaçla Belediye olarak çeşitli zamanlarda Edirne Kent Müzesi’nde bilgilendirme toplantıları düzenleyeceklerini ifade etti.

 

 

 

"EL ELE VERİP ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

 

 

 

Edirne’nin tanıtımına katkı sağlamaktan mutluluk duyacaklarını söyleyen Edirne Şöförler Odası Başkanı Ali Şahin, “Başkanlarımızın özellikle Edirne konusunda turizme ne kadar önem verdiğini Kırkpınar döneminde de yaşadık. Edirne’ye gelen turist sayısı her dönem artarak devam ediyor. Bu toplantının düzenlenme sebebi, başkan olarak benim bile bilmediğim yerler olduğundan dolayı hem bunları öğrenmek, hem bu konuyla ilgili bizim soracağımız şeyler varsa başkanımıza sormak, taleplerimizi karşılıklı görüşmek. Hem ekmeğimize sahip çıkmak hem şehrimize sahip çıkmak için hep beraber el ele verip çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

Haber / Menşure KARDEŞ