Kartı olmayanlar satış yapamayacak

Malkara Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilgili yönetmelik gereğince halk pazarlarında tezgâh açan pazarcı esnafa pazarcı kimlik kartları dağıtılıyor.

GÜNDEM 27.06.2022 17:08:00 0
Kartı olmayanlar satış yapamayacak

Pazarcı kimlik kartlarının dağıtımına başlandığını, pazarcı esnafının halk pazarında ilgili yönetmelik gereğince faaliyet gösterdiği sürede pazarcı kimliklerini taşıyacaklarını belirten Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Halk pazarında kayıt dışı ve izinsiz çalışmanın önüne geçilmesi için ilgili yönetmelik gereği Zabıta Müdürlüğü’müzün çalışmaları devam ediyor. Malkara Belediyesi olarak pazarcılarımızı tanıyabilmek amacıyla pazarcı kimlik kartı çıkarttık. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz halk pazarlarında tezgâh açan pazarcı esnafımıza pazarcı kimlik kartlarının dağıtımına başladı. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, pazarcı kimlik kartları sayesinde pazarcıları daha düzenli denetleyebilecekler” dedi.

KARTI OLMAYANLARIN SATIŞ YAPMASINA İZİN VERİLMEYECEK

Bu uygulamanın vatandaşların güvenli ve huzurlu bir şekilde alışveriş yapmalarına da imkan sağlayacağını dile getiren Yurdakul, “Vatandaşlarımız kimden alışveriş yaptığını bilecek. Pazar yerlerinde kartı olmayanların satış yapmasına Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz izin vermeyecek. Halk pazarında alışveriş yapan vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzluk karşısında Zabıta Müdürlüğümüze haber verebilirler” dedi.

Haber / Erdal AYDIN