Kapaklı’ya kazandırılan eğitim yuvalarının toplu açılışı yapıldı

2020 yılında hayırsever Ender Koçak tarafından İnönü Mahallesi’nde yaptırılan Nazmiye Seyfettin Koçak Ortaokulu’nun da aralarında bulunduğu 14 okul, 301 derslik ve 800 kişilik spor salonunun toplu açılışı yapıldı.

GÜNDEM 18.09.2022 21:30:00 0
Kapaklı’ya kazandırılan eğitim yuvalarının toplu açılışı yapıldı

2020 yılında hayırsever Ender Koçak tarafından İnönü Mahallesi’nde yaptırılan Nazmiye Seyfettin Koçak Ortaokulu’nun da aralarında bulunduğu 14 okul, 301 derslik ve 800 kişilik spor salonunun toplu açılışı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop tarafından yapıldı.

 

Çerkezköy’de düzenlenen 6. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın açılışının ardından Nazmiye Seyfettin Koçak Ortaokulu’nda düzenlenen toplu açılış törenine katılmak üzere Kapaklı’ya geçen TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, burada Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ve ilçe protokolü tarafından karşılandı.

“OKUL AÇIĞI HALEN GÜNCELLİĞİNİ KORUYOR”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, 2018 yılından bu yana hayırseverler tarafından Kapaklı’ya kazandırılan okulların tanıtımının yapıldığı slayt gösterisiyle devam etti. Açılışta konuşan Koçak Farma Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever Ender Koçak, “Kapaklı’nın ihtiyaç duyduğu ortaokul binasının hayırseveri olmaktan çok mutluyum. Her yıl devlet - özel teşebbüs ve hayırseverler tarafından birçok okul yaptırılmasına rağmen ülkemizdeki okul açığı halen güncelliğini korumaktadır. Çünkü eğitimin önemi gün geçtikçe daha iyi anlaşılmakta, her yıl ülkemizin nüfusu 1 milyonun üzerinde artmaktadır. Ayrıca ikili eğitime son verilip, az sayıda öğrencinin eğitim gördüğü sınıflarda tam gün eğitime ihtiyaç vardır. Başka deyişle toplumsal hayatımızı çağın gereklerine göre hazırlamak için gelişmiş ülkelerdeki gibi eğitim kalitesini ülkemizde oluşturmalıyız” dedi. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Memleketimizi gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur’ sözünü anımsatan Koçak, “Bir ulus ilim ordusuna sahip değilse savaş meydanında kazanılmış zaferlerin sonu olacaktır, bu nedenle bir an büyük, mükemmel ilim ordusuna sahip olma zorunluluğu vardır. İlim ve fen girişimlerinin çalışma merkezi okuldur. Bundan dolayı okul gereklidir, okul genç beyinlere insana saygıyı, millet ve memlekete sevgiyi, onur ve bağımsızlığı öğretir. Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki Türk milleti, Türk sanatı, Türk şiiri ve Türk edebiyatı bütün güzelliğiyle ortaya çıkar” diye konuştu.

“TOPLUMSAL HAYATIMIZI BU AMACA GÖRE DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”

Bir ülkenin tam bağımsızlığının ekonomik ve teknolojik yönden bağımsız olmasına bağlı olduğunu dile getiren Koçak, “Bu nedenle toplumsal hayatımızı bu amaca göre dönüştürmeliyiz. Okullarımızı geleceğin ihtiyaçlarına göre donatmalıyız ancak en üst düzeyde donatılsa bile okulların eğitim kurumlarına dönüşmesi fedakâr öğretmenler sayesinde mümkün olur. En önemli halkayı öğretmenler oluşturur. Saygıdeğer öğretmenler, öğrencilerine sadece bilgi aktarmakla kalmaz, onların kişiliklerinin oluşmasında önemli katkılar sağlar” dedi.

“HER YIL ORTALAMA YÜZDE 8 GÖÇ ALAN BİR İLÇEYİZ”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de açılışta yaptığı konuşmada “Ender beyi iş yerinde ziyaret etmiştik. Bu ziyaret esnasında kendisi ile çok güzel bir sohbet gerçekleştirdik ve kendisi eğer güzel bir okul yeri gösterilirse hızlıca bir okulu Kapaklı’ya kazandırmak istediğini ifade etti. İlimiz, Cumhurbaşkanımızın oluru ve imzasıyla 2014 yılında büyükşehir oldu. Tekirdağ’ın büyükşehir olması hasebiyle de 2 belde ve 5 köyün birleşimi ile Kapaklı oluşturuldu. İlçemizin şöyle bir özelliği var, sanayiye yakın olmasından dolayı ağırlıklı olarak mavi yakalı çalışan kesimin yaşadığı bir bölge. Hızlı da göç alıyor. Her yıl ortalama yüzde 8 göç alan bir ilçeyiz. Yeni bir ilçe olmanın getirdiği sancılarla beraber, devletimizin yapmış olduğu yatırımları biraz önce gördük. Yine de hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız olduğunu ifade ettik Ender Beye, okulun yerini tespit ettik. Çok hızlı bir şekilde, 3 ay gibi bir zamanda bize bunu teslim etti. Şöyle bir önemi var bu okulun. Ender Beyin vasıtası ile ilçemizde ilk olması hasebiyle böyle bir yatırım örnek teşkil etti ve Türk Metal Sendikası da 24 derslikli bir meslek lisesini de hemen karşımızda hayata geçirdiler. 40 milyonluk bir yatırım da Türk Metal Sendikası yaptı” ifadelerini kullandı.

“BİRÇOK HAYIRSEVERİN DAHA YATIRIMINA İHTİYACIMIZ VAR”

Hemen akabinde İnan Makina Yönetim Kurulu Üyesi Tijen Tusçuoğlu Alkan’ın babası adına 24 derslikli bir ortaokulun temelini attığını kaydeden Çetin, “Hali hazırda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası başkanımızın da desteği ile yeni bir protokol yapacağız ve inşallah bir okulu da onlar vasıtası ile ilçemize kazandıracağız. Birçok hayırseverin daha yatırımına ihtiyacımız var. Ender Bey de bunu çok iyi bildiği için biraz önce ‘bu alanı bana versen hemen okul yapacağım’ dedi. Ben de Ender Bey’e istirham ettim ‘bir tane fen lisesi yerimiz var hemen karşıda’ dedim. Müjdeyi verdi bize Ender Bey ‘hemen gündeme alayım, bu ilçeye bir tane de fen lisesi kazandıralım’ dedi. Allah razı olsun kendisinden sayılarını arttırsın inşallah” diye konuştu.

“GELİŞMİŞLİĞİN KAYNAĞI EĞİTİMDİR”

Açılışta Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da konuşma yaptı. Toplumsal barışın, refahın, gelişmişliğin kaynağının eğitim olduğunu kaydeden Yıldırım, “Vatandaşlarına iyi eğitim veren ülkeler, huzurlu ve müreffeh olurlar. Bir ulusun kalkınması ve gelişmesi ancak nitelikli bir eğitimle mümkün olabilir. Bilgili, donanımlı, iyi yetişmiş nesiller, ülkelerin en önemli cevherleridir. Ülkemizi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak olanlar, iyi eğitimli, kendisini iyi yetiştirmiş gençlerimizdir. Eğitimin ve öğretimin kaliteli bir şekilde yapılabilmesi için ise fiziki ortamlar oldukça önemlidir. Yeni okulların ve spor salonlarının açılması, sınıfların, laboratuvarların ve çevresindeki uygulama alanlarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi eğitimde başarıyı artıracaktır. Bu gerçeklerden hareketle Devletimizin imkanları ve hayırseverlerimizin desteği ile, eğitim ortamlarının fiziki şartlarını iyileştirmeye gayret ediyoruz” dedi. Bu kapsamda 2018 yılında başlatılan çalışmalarla, Kapaklı’ya devlet yatırımları ve hayırseverlerin destekleri ile çok sayıda eğitim kurumu kazandırıldığını dile getiren Yıldırım, “İnşallah bu eğitim kurumlarında çocuklarımız ve gençlerimiz en iyi şekilde yetişecek, bizlerin yerini alıp yarının Türkiye’sini şekillendirecekler ve ülkemizi her alanda en iyi yerlere taşıyacaklar” diye konuştu.

“TEKİRDAĞ’A VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN”

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da açılışta yaptığı konuşmada 2018’de yapımına başlanan ve yaşadığımız Kovid-19 salgın mahrumiyetlerine rağmen bu kadar kısa sürede yapımı tamamlanan; 301 derslik, 14 okul ve 800 kişilik spor salonuyla Kapaklı’ya kazandırılan eğitim yuvalarının toplu açılışını gerçekleştirmekten duyduğum bahtiyarlığı tarif edemem. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında, Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılına koşar adım yaklaştığımız sayılı günler içinde, günümüz modern eğitimine uygun olarak yapılan binalardan yetişecek yavrularımızın; vatana, millete hayırlı ve becerikli evlatlar kazandırmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi. Mustafa Şentop, “Devletimiz ve hayırsever hemşehrilerimizin iş birliğiyle yaptırılan eğitim kurumlarıyla iftihar ediyorum. İlköğretimden ortaokula, liseye, meslek okullarına ve spor salonlarına kadar çok geniş bir çeşitlilikte inşa edilen eğitim yuvaları, Tekirdağ’ımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Yapımı tamamlanan ve eğitime başlayan bütün eğitim yuvalarımızın yanında halen inşaatı devam eden iki okulumuz daha var. İnşallah en kısa zamanda bu iki okulumuz da tamamlanacak ve Değerli Kapaklılı hemşehrilerimizin hizmetine sunulacaktır. Bütün bu hayır hasenata el veren, yardımlarını esirgemeyen hayırseverlerimize ayrıca bu projelerin hayata geçme aşamasında var olan bütün emekçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Yapılan çalışmaların, iyiliklerin artarak çoğalmasını başka yüce gönüllü kardeşlerimize de yol açmasını, örnek olmasını temenni ediyorum. İyilik ve erdem kaynakları her daim coşkun olan memleketimin güzel insanlarına, yüce gönüllerine; gelecek nesillerin yetişmesine sundukları katkılardan dolayı, ebediyete kadar isimlerinin hayırla yad edilmesine vesile olmasını diliyorum. Kısa bir sürede inşa edilen ve öğrencilerine kavuşan 301 derslik, 14 okul ve 800 kişilik spor salonu için devletimize ve hayrı dokunan hemşehrilerimize yeni sosyal çalışmalara örnek olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek toplu açılış yapıldı. Açılışın ardından okul bahçesine fidan diken TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, sonrasında da öğrencilerle bir araya geldi.

İMAM HATİP ORTAOKULU’NU ZİYARET ETTİ

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, açılış töreninin ardından Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU