Kapaklı Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını yapacak

Kapaklı Belediye Meclisi, 31 Mart yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk toplantısını Cumartesi günü yapacak.

SİYASET 9.04.2024 14:03:00 0
Kapaklı Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını yapacak

13 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapılacak olan toplantıda 17 gündem maddesi görüşülecek. Açılış ve yoklamanın ardından toplantının ilk gündem maddesinde Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan Meclis Toplantılarının sesli ve görüntülü kaydedilmesi konusu görüşülerek karara bağlanacak. 

 

KOMİSYON ÜYELERİNİN SEÇİMİ YAPILACAK

 

En az 2 Asıl 2 Yedek olmak üzere Divan Katibi üyelerinin seçimi, Meclis Birinci ve İkinci Başkan Vekili seçimi, 3 Encümen üyesinin seçimi, en az 3 en fazla 5 kişiden oluşturulacak olan İmar Komisyonu üyelerinin seçimi, en az 3 en fazla 5 kişiden oluşturulacak olan Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin seçimi, en az 3 en fazla 5 kişiden oluşturulacak olan Tarife Komisyonu üyelerinin seçiminin ardından Çiftçi Mallarını Koruma Meclisine 5 asil, 5 yedek üye seçimi yapılacak. Murakabe Heyeti Koruma Meclisine 5 asil, 5 yedek üye seçiminin yapılmasının ardından, Kapaklı Belediyesi’nin üyesi olduğu Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığı’na 1 asil, 1 yedek Meclis Üyesinin seçimi, Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Teşkilinde görev alacak 5 asil, 5 yedek Meclis Üyesinin seçimi yapılacak. 

 

2024 YILINDA ÖDENECEK AYLIK ÖDENEK BELİRLENECEK

 

Görev yapan Meclis Üyesi Belediye Başkan Yardımcılarına 2024 yılında ödenecek olan aylık ödeneğin belirlenmesinin ardından, Meclis Başkan ve üyelerine, Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için 2024 yılında ödenecek huzur hakkı görüşülerek karara bağlanacak. 

 

FAALİYET RAPORU GÖRÜŞÜLECEK

 

Sosyal Denge Sözleşmesi imzalamak üzere Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanmasının ardından Belediye Hisse satışı konulu yazı ile Kapaklı Belediye Başkanlığı 2023 yılı faaliyet raporu görüşülecek. Toplantının son gündem maddesinde ise Kapaklı Belediye Başkanlığı 2023 yılı denetim komisyonu raporu okunarak meclise bilgi verilecek. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU