Kamu yatırımları masaya yatırıldı

Edirne’de 2024 yılında yürütülen kamu yatırımlarının görüşüldüğü İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı 1. Dönem Toplantısı, Vali Yunus Sezer Başkanlığında Devecihan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

EDİRNE 16.04.2024 14:19:00 0
Kamu yatırımları masaya yatırıldı

Edirne'nin 2024 yılı kamu yatırım programlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Sezer, “Öncelikle bu sene mahalli idareler seçimleri yapıldı. Belediye Başkanımıza ve göreve yeni başlayan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Umarım 5 yıl boyunca başarılı bir çalışma gerçekleştiririz. Geçen yıl önemli kararlar alınıp gerçekleştirildi. Bu sene de yine aynı şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2024 yılı yatırım programlarında orta ve büyük ölçekte 251 tane proje yer alıyor. Bu projelerin toplam bedeli 41 milyar TL” dedi.

 

 

 

 

“İLK KEZ BU YOĞUNLUKTA ŞEHRİ GÖRME İMKÂNIM OLDU”

 

Bayramda Edirne’ye yoğun bir ilgi olduğunu ifade eden Vali Sezer, “İlimiz bir turizm şehri, bunu bayramda da gördük. İlk kez bu yoğunlukta şehri görme imkânım oldu. Edirne şehir merkezine bayram süresince 300 bin araç girişi oldu. Yine aynı şekilde sınır kapılarımızda bu sene rekor kırdı ve geçen yıla göre çok büyük bir artış var. Geçen seneki bayram sürecine göre bu bayramda yüzde 50 civarında bir artış söz konusu. Bu artışı iyi değerlendirerek ona göre bir planlama yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Toplantı, ilgili yatırımcı kurum müdürlerinin yürütülen projeler hakkında bilgiler vermesinin ardından sona erdi.

 

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ