Jandarma'dan kaçak geçişlere motosikletli denetim

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi (küresel salgın) olarak ilan edilen yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Tekirdağ'ın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehir ile Zonguldak

GÜNDEM 29.04.2020 16:43:00 0
Jandarma

 

İstanbul'un Tekirdağ´a sınırı olan Silivri ilçesi Gümüşyaka Mahallesi'ne giden tüm ara yollar, jandarma ekiplerince iş makinesiyle toprak yığını dökülerek kapatıldı. Tekirdağ'a gelmek isteyenler, kontrol noktaları ve jandarmanın kapattığı yollardan geçemeyince, ekili tarlaları kullanmaya başladı. Bu nedenle ekili alanları büyük zarar verdi. Çiftçiler de tarlalarından araçların geçtiği yolları kazıp, çukurlar açtı. Buradan geçen araçların çukurlara düştüğü ve kopan parçaların tarlalarda kaldığı görüldü.

 

 

70 KİŞİYE 3 BİN 150 TL PARA CEZASI

 

Marmaraereğlisi İlçe Jandarma Komutanlığı ile İstanbul Jandarma Komutanlığı ekipleri, sınırın her iki tarafında tarlalar üzerinden kaçak geçişleri önlemek için geniş güvenlik önlemi aldı. Marmaraereğlisi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, araç ve motosikletlerle tarlalar ve giriş çıkışlarında devriye gezdi. Jandarma, kaçak geçenleri tespit etmek için bölgedeki tüm mobese ve güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ayrıca havadan da dronla çalışma başlatıldı. Ekipler, kaçak geçiş teşebbüsünde bulunan ve sokağa çıkma yasağına uymayan 70 kişiye 3 bin 150 TL para cezası uyguladı.

 

Haber / Yakup KARATEPE