“İstiklal Marşı, milletin direniş ve diriliş mücadelesinin bir özetidir”

Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

TEKİRDAĞ 11.03.2024 14:36:00 0
“İstiklal Marşı, milletin direniş ve diriliş mücadelesinin bir özetidir”

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı, milletimizin bağımsızlık mücadelesini destansı bir dille anlatan İstiklal Marşı’nın, yıkılmak istenen bir medeniyetin, yok edilmek istenen bir milletin direniş ve diriliş mücadelesinin bir özeti olduğunu ifade eden Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, “Birlik ve beraberliğimizi perçinleyen ve ölümsüz bir eser olan İstiklal Marşının arkasında, bir medeniyet ve milletin varoluş mücadelesi vardır” dedi. 

 

“EŞSİZ BİR ESERDİR”

 

Gürdal, “Her mısrasıyla milletimizin hislerine tercüman olan, bizi millet yapan ortak değerlere dikkat çeken İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu bizlere hatırlatan ve üzerinde bu necip milletin tüm fertlerinin mutabık kaldığı eşsiz bir eserdir. Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 103. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse AKIN