İlk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Edirne Belediye Meclisi, ilk toplantısını Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın başkanlığında gerçekleştirdi.

GÜNDEM 9.04.2024 14:57:00 0
İlk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Edirne Belediyesi’nin ilk kadın Belediye Başkanı olarak, 5 yıl boyunca birlikte görev yapacağı Belediye Meclis Üyelerine rozet takdim etti.  Seçim sonrası ilk kez toplanan Belediye Meclisi’nde ayrıca komisyonlar, Belediye Başkan Vekilleri, Encümen Üyeleri belirlendi. Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Edirne Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda düzenlenen Belediye Meclis Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 

 

MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ SEÇİLDİ

 

Mecliste 1’inci ve 2’nci Başkanı Vekilinin seçimi yapıldı. Kapalı oylama usulü ile gerçekleştirilen seçimlerde 1’inci Başkan Vekilliğine Babürhan F. Güldiken (CHP), 2’nci Başkan Vekilliğine ise Nurcan Pektaş (CHP) seçildi. Belediye Meclis Kâtip Üyeliği’ne Cumhuriyet Halk Partisi’nden İlknur Özcan, Duygu Şener ve Bedrettin Kapu seçilirken, Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi ve Murakabe Heyetine Suat Tabakpehlivan, Şerif Arpa, İbrahim Özölmez, Harun Çamlıöz, Gökhan Saranlı, Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi ve Murakabe Heyetinin yedek üyeliğine ise İsmail Sancakçavuşu, Erkan Arda, Ender Biler, Voktay Fidan, Görkem Akbulut seçildi.

 

ENCÜMEN ÜYELERİNİN SEÇİMİ YAPILDI

 

Murakabe Heyeti Asil Üyeliğine, Celal Serece,  Abdullah Sancakçavuşu, Tolga Tosun,  Oğuzhan Bostancı, Ahmet Koca seçilirken, yedek üyeliğe Atilla Tosun, Güven Celepler, Özgür Arda, Serhat Yavaş, Bilal Çamlıöz seçildi. 1’inci Başkan Vekili olarak seçilen Babürhan F. Güldiken’in 2023 Yılı Faaliyet Raporunu okuması ve oy birliği ile kabulünün ardından Encümen Üyeleri’nin seçimi gerçekleştirildi. Gizli oylama ile yapılan seçimlerde Encümen Üyeliğine Cumhuriyet Halk Partisi’nden Asım Uyguner, Nedim Mercan, Ömer Kutlu getirildi.

 

 

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

Katı Atık Yönetim Birliği Asil Üyeliğine Babürhan F. Güldiken, İsmail Bilgi, Harika Taybıllı, Cenk Ergüden, Serhat Ceylan, Mehmet Muranlı, Gökçe Onur Ökdem, Nurcan Pektaş, Semih Çınar, İlknur Özcan, Yavuz Arslan, Bedrettin Kapu, Engin Çoğal, Engin Yağcılar, Duygu Şener, İsmail Sancakçavuşu, Ömer Kutlu, Nedim Mercan, Asım Uyguner, yedek üyeliğe Sergen Kuru, Yağlı Güreşler Düzenleyen Kentler Birliği’ne, Edirne Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın ile Yavuz Arslan, Nedim Mercan, İsmail Sancakcavuşu, yedek üyeliğe Semih Çınar ve Mehmet Muranlı seçildi. İmar Komisyonu’na Cenk Ergüden, Mehmet Muranlı ve Ezgi Yetkiner, Ulaşım Komisyonu’na Semih Çınar, Bedrettin Kapu ve Celal Demir, Plan, Bütçe Komisyonu'na İsmail Bilgi, Engin Yağcılar, Necamettin Attay, Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonu’na Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Tarihi Kentler Birliği Temsilciliğine Cenk Ergünden asil üye, Babürhan F. Güldiken ise yedek üye olarak seçildi.

 

ASİL VE YEDEK ÜYELER BELİRLENDİ

 

Marmara Belediyeler Birliği Meclisi Temsili için; Gökçe Onur Ökdem ve Sergen Kuru asil üye olarak, Yavuz Arslan ise yedek üye olarak seçildi. Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu’na Engin Çoğal, Duygu Şener, Hasan Aygün seçilirken, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Üyeliğine Babürhan F. Güldiken ve Harika Taybıllı seçildi. Ayrıca 1 yıl süreyle görev yapacak olan Kadın, Aile ve Çocuk Komisyonu, Deprem ve Doğal Afet Komisyonu ve Hukuk Komisyonu oluşturuldu. Kadın, Aile ve Çocuk Komisyonu'na Nurcan Pekdaş, İlknur Özcan ve Sibel Yıldırım seçildi. Deprem ve Doğal Afet Komisyonu’na Serhad Ceylan, Engin Çoğal, İsmail Uzun, Hukuk Komisyonu’na Av. Harika Taybıllı, Av. Engin Yağcılar ve Hasan Aygün seçildi. 

 

Haber / Erdal AYDIN