İhtiyaç sahibi engelli bireylere tekerlekli sandalye teslim edildi

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakfı işbirliğinde düzenlenen programda, Bir Engelliyi Yürüt Kampanyası kapsamında ihtiyaç sahibi 4 engelli bireye tekerlekli sandalye teslim edildi.

GÜNDEM 29.02.2024 16:02:00 0
İhtiyaç sahibi engelli bireylere tekerlekli sandalye teslim edildi

Kapaklı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde bugün saat 10.30’de düzenlenen kahvaltı programına; Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanı Coşkun Şahin, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Vardı, Çerkezköy İŞKUR Müdürü İlhan Burak, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

 

 

 

 

“DESTEĞİNİ HEP HİSSETTİRİYOR”

 

Program, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan’ın konuşmasıyla devam etti. Çakan, “Bizleri böyle güzel bir günde yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkürler. Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi olarak 900 tane resmi üyemiz var. İhtiyaç sahibi engelli kardeşlerimiz var. Bu konuda Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanı Coşkun Şahin, bizlere maddi manevi destek oluyor. Engelli kardeşlerimiz için akülü arabalar gönderiyor, desteğini hep hissettiriyor. Coşkun beye çok teşekkür ediyorum. Bugün acil ihtiyacı olan 4 tane engelli kardeşimiz için tekerlekli sandalye vereceğiz. Belediyelerimizin, STK’ların, vakıfların desteğiyle aldığımız tekerlekli sandalyelerimizi, gerçekten ihtiyacı olan kişilere veriyoruz. En az 80-90 tane çok ihtiyacı olan engellilerimiz var” dedi. 

 

 

 

 

“BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ BİZİM OLDU”

 

Türkiye Sakatlar Derneği’nin bu yıl Antalya’da Genel Kurulu olduğunu kaydeden Çakan, “Bu Genel Kurul’da bizim çalışmalarımız da resmi olarak incelendi, 60 şubenin arasında bize Cumhuriyet Ödülü verildi. Birincilik ödülü bizim oldu” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

“HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ”

 

Kahvaltı programında konuşan Fatih Sultan Mehmet Vakfı Genel Başkanı Coşkun Şahin de “Hayati başkanımızla daha yeni tanıştık. Biz de Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı olarak ecdadın izinde güçlü nesiller yetiştirmek adına çıktığımız bu güzide yolda, engelli ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize Türkiye’nin dört bir yanındaki temsilciliklerimizle yardımcı olmaya çalıyoruz. Hepimiz birer engelli adayıyız, kesinlikle engelli kardeşlerimizi küçük görmüyoruz. Onlar bizim için çok kıymetli. İhtiyaçları noktasında elimizde geldiği kadarıyla çalışmalar yürütüyoruz. Vakfımıza, Türkiye Sakatlar Derneği’ne destek sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bizler gece gündüz durmadan, bu vatan bu millet için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Şahin, mübarek Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine yardım göndereceklerini de sözlerine ekledi.

 

“HER KONUDA YARDIMCI OLMAYA ÇALIYORUZ” 

 

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’nin çok etkin bir şube olduğunu belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de “2014’ten itibaren Kapaklı Engelsiz Yaşam Evi’ni ilçemize kazandırmak için mücadele ettik. Sağ olsun Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, bu tesisi ilçemize kazandırdı. Eksikleri ve ihtiyaçları var ama inşallah ilerleyen süreçte bunları da tamamlayacağız. Kapaklı Belediyesi olarak derneğimize her konuda yardımcı olmaya, ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. Derneğimizin eksikliklerine eğiliyor, yardımcı oluyoruz” dedi. 

 

“HER TÜRLÜ YARDIMI SUNUYOR”

 

Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Coşkun Şahin ile yaklaşık 10 yıldır tanıştıklarını kaydeden Başkan Çetin, “Kapaklı’ya özel bir ilgi gösteriyor. Her türlü yardımı sunuyor, kendisinden Allah razı olsun. Az önce bir vatandaşımız beni aradı, tekerlekli sandalye ihtiyacı olduğunu iletti. Coşkun hocam belki bu vatandaşımıza da sandalye temin eder, yardımcı olur. Bizler de tabi elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız” ifadelerini kullandı. Ramazan ayında yoğun bir yardım trafikleri olduğunu kaydeden Çetin, “Hayati Bey de bize listesini iletirse elimizden geldiği kadar yardım yapacağız” dedi.

 

 

 

 

“HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ”

 

Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal da “6 aydır görev yaptığım Kapaklı’da, gayretli ve çalışkan bir Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi olmasından dolayı mutluyum. Çok sayıda üyemiz var. Bizler de Kapaklı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü olarak daha önce bir 10 akülü araç alıp, derneğimize teslim etmiştik. Bugün de Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı’nın aldığı 4 aracı ihtiyaç sahiplerimize teslim edeceğiz. Belediyemizin, Ticaret ve Sanayi Odamızın katkılarıyla engelli vatandaşlarımıza yardımlarımız devam edecek. Birer engelli adayı olduğumuzu aklımızdan çıkarmadan, onların hayatlarını kolaylaştıracak, toplumsal yaşama katılımlarına sağlayacak her türlü desteğe hazırız. Önemli olan engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak. Yaşamlarını idame ettirmeleri, bir işte çalışabilmeleri, normal vatandaşlar gibi hayatlarını sürdürebilmeleri için bizlere düşen görevler var. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi. 

 

TEKERLEKLİ SANDALYELER TESLİM EDİLDİ 

 

Daha sonra Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanı Coşkun Şahin’e plaket takdim etti. İhtiyaç sahibi 4 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye teslim edilmesinin ardından program sona erdi. 

 

Haber / Buse AKIN