Hükümlü ve tutukluların el emeği ürünleri beğeniye sunuldu

Tekirdağ 1 Nolu Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen resim ve el sanatları ürünleri, sergide beğeniye sunuldu.

TEKİRDAĞ 22.03.2024 11:05:00 0
Hükümlü ve tutukluların el emeği ürünleri beğeniye sunuldu

 

Tekirdağ 1 Nolu Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde eğitim-iyileştirme faaliyetleri kapsamında Meslek edindirme, hobi kursları ve kurum atölyelerinde hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen resim ve el sanatları ürünleri sergide beğeniye sunuldu. 

 

Tekirdağ 1 Nolu Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Resim ve El Sanatları Sergisi’nin açılışı, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk tarafından yapıldı. Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılışa Vali Soytürk’ün yanı sıra Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Adalet Komisyonu Başkanı Naci Ergin, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Özkan Atasever, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Tekirdağ 1 Nolu Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Yusup Kaplan ve kurum personeli katıldı.

 

“ÇOK ÖNEMLİ BİR KURS”

 

Vali Recep Soytürk, açılışta yaptığı konuşmada, cezaevindeki insanların rehabilitasyonu ve cezaevinden sonraki hayatlarında işlerine yarayacak bir beceri edinme anlamında çok önemli bir kurs olduğunu ifade ederek, “O yüzden kursta bilfiil çalışan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Hayırlı olsun diyorum” dedi. 

 

ÜRÜNLERİ İNCELEDİLER

 

Vali Soytürk ve beraberindekiler, açılışın ardından sergiyi gezerek sergilenen resim ve el sanatları ürünleri hakkında bilgi aldı

 

Haber / İrem BANÇO