Hububat ekili alanlarda hastalık kontrolü yapıldı

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hububat ekili alanlarda hastalık kontrolü yaptı.

EDİRNE 1.03.2024 13:22:00 0
Hububat ekili alanlarda hastalık kontrolü yapıldı

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hububat ekili alanlarda hastalık kontrolü yaparken, çiftçilerin hububat ekili alanlarda tarlalarını kontrol ederek bu hastalık belirtilerini görmeleri durumunda mücadele yapılması konusunda gerekli hassasiyet gösterilmesi gerektiği belirtildi.

 

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından yürütülen tarla kontrollerinde, hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi ve ilk üst gübre kullanılması sonucunda hububat alanlarında gelişimin hızlandığı tespit edilirken, ayrıca kök ve kökboğazı hastalığı belirtilerinin başlamış olduğu gözlemlendi. 

 

 

 

 

MÜCADELE YAPILMASI KONUSUNDA GEREKLİ HASSASİYET GÖSTERİLMELİDİR”

 

İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Çiftçilerimizin hububat ekili alanlarda tarlalarını kontrol ederek bu hastalık belirtilerini görmeleri durumunda İl/ İlçe Tarım Müdürlüğümüze başvurarak kullanılacak bitki koruma ürünleri hakkında bilgi alması ve mücadele yapılması konusunda gerekli hassasiyet gösterilmelidir. Ayrıca biyolojik etkinliğin bozulmaması için çoklu karışım yapılmaması gerektiği de unutulmamalıdır!” denildi. 

 

Haber / Erdal AYDIN