Helvacıoğlu’ndan Özcan’a cevap: Yoğun bakımda olan, çok batık bir belediye devraldık

Keşan önceki dönem Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Başkanlığını bir dönemin ardından yeniden kazanan CHP’li Mehmet Özcan’ın belediye binasına astığı ‘borç’ afişine sert sözlerle cevap verdi.

GÜNDEM 16.04.2024 14:41:00 0
Helvacıoğlu’ndan Özcan’a cevap: Yoğun bakımda olan, çok batık bir belediye devraldık

Keşan’da Belediye Başkanlığı’nı, aradan geçen bir dönemin ardından yeniden kazanan CHP’li Mehmet Özcan, Belediye’nin Mustafa Helvacıoğlu başkanlığındaki dönemine ait borçlarını, Keşan Belediye binasına asılan afişle halka duyurdu. Afişin asılmasının ardından Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti İlçe Başkanlığı’nda açıklama yaptı.

 

“AMAÇ KILIF HAZIRLAMAK MI?” 

 

Mustafa Helvacıoğlu, “Rakamlara bakıldığında belediye batıkmış gibi gösteriliyor, bu yönde bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bu rakamlara bakıldığında, belediyenin ‘batıkmış’ havasını yaratılan bir tutum. İş yapmamışız gibi bir algı oluşturulmuş, bu yaratılmak istenilmiş. Biz hiçbir şey yapmamışız, çalmışız, çırpmışız gibi bir algı oluşturulmuş. Hesaplar öyle yapılmaz, biz geldiğimizde daha çok borç vardı. Zamana ihtiyacımız vardı, 1 dakika bile vaktimiz yoktu, hızla işe giriştik ve 5 yılı dolu dolu geçirdik. Gece gündüz çalıştık ve güzel bir 5 yıl geçirdik. Takdir vatandaşımızındır. Ama yeni bir belediye dönemi başladı. Afiş asmak ne anlama geliyor? Tamam asabilirsin ama orantılı asman lazım. Alacaklar, verecekler rencide edici değil. Bütçeyi bilmek lazım. İçlerinde muhasebeci kardeşimiz de var. Amaç iş yapmamak mı? Maaşları eksik ödemek mi? Amaç, ‘ben çalışmaya gelmedim zaten, projelerim yoktu’ gibi bahane mi üretmek? Amaç kılıf hazırlamak mı? Bunları zaman içerisinde göreceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

“DEVRALDIĞIMIZDA BELEDİYE BATIKTI”

 

2019’da belediyeyi Mehmet Özcan’dan devralırken 109 milyon lira borçla aldıklarını kaydeden Helvacıoğlu, “Biz Mehmet Özcan Belediyesi’ni devralırken, 2019 yılında 109 milyon TL borçla devraldık. Batık bir belediye devraldığımızı anlatmadık. Çok batıktı, yoğun bakımdaydı. Oysa 2019 yılında bütçe 99 milyondu. 109 milyon borçla aldık. Bu borçları biz asmadık, işimize baktık. Çünkü Keşan’ın hizmete ihtiyacı vardı, etik değildi. Borçlarla ağlamanın anlamı yoktu, hemen işe başladık. Güncel borçlar ise onların yazdığı gibi 483 milyon değil, toplam 514 milyon TL borç mevcut. 2019 yılında 99 milyon bütçe varken, 109 milyon borç bıraktılar bize. Yani bütçeden fazla borç devraldık. Batık bir belediye devraldık. Bizim dönemimizde 514 milyon borç bıraktık, bütçe 1 milyar 300 milyon. Yani biz yüzde 110 borçla alırken, yüzde 39’a kadar düşen bir borçla devrettik” diye konuştu.

 

“BİR TANE BİLE MÜLK SATMADIK” 

 

Mehmet Özcan döneminde belediyeye yüzme bilmediği halde can kurtaran alındığını da iddia eden Helvacıoğlu, “Mehmet Özcan döneminde Keşan Belediyesi’ne ait 94 mülk satılmıştı. Biz 1 tane bile mülk satmadık aksine belediyeye mülk satın aldık. Keşan Belediyesi’nde kepçe, kamyon yoktu, araçlar icralıktı. Bizim dönemimizde 63 yeni araç kazandırdık. Yüzme bilmeyenleri can kurtaran yapmışlar. Akrabasını, tanıdığını personel olarak belediyeye işe almıştı. 547 personel ile devraldık, 524 personel ile devrettik. Maaş ödeyemeyen bir belediye vardı biz bunu da düzelttik. Ayda bir toplantı düzenleyerek her şeyi kamuoyuna duyuracağız. Artık ayda bir toplantı yapıp Keşan Belediyesi’nde olan biten her şeyi kamuoyu ile paylaşacağız. Her şeyin takipçisi olacağız. Alnımız açık, altına çamur yapışmaz. İş yapamayacakları için bahane üretip, senaryo yazıyorlar. Ağlamayı bırakıp iş yapsınlar, işe başlasınlar. Biz de iş yapacaklarsa kendilerine destek verelim, Keşan’a hizmet etsinler” dedi.

 

Haber / İrem BANÇO