'Hayvan ithalatına 9 ayda 6 milyar 600 milyon lira ödendi'

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Kart, hayvan ithalatına yılın ilk 9 ayında 6 milyar 600 milyon lira ödendiğini, bu durumun da cari açığın büyümesinde olumsuz etkiye sebep

GÜNDEM 6.11.2018 16:18:00 0

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Halil İbrahim Kart “İstanbul Ziraat Mühendisleri Odası’nın raporuna göre geçen yılın aynı dönemine göre büyükbaş ve küçükbaş hayvan ithalatı yılın ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 130 artışla 1 milyon 457 bin baş’a yükselmiş. Böylece hayvan ithalatına yılın ilk 9 ayında 6 milyar 600 milyon lira ödenmiştir. Bu durum cari açığımızın büyümesinde olumsuz etkiye sebep olmuştur” dedi.

 

“AVRUPADA BİRİNCİYİZ”

 

Ülkemizin et ithalatında Avrupa’da birinci, dünyada da ikinci duruma geldiğini söyleyen Halil İbrahim Kart “Böylece ithalat yoluyla dünyanın her yanından tüm hayvan hastalıklarının memleketimize kendi elimizle sokulmasına da zemin hazırlanmıştır. Yöneticilerimizden beklediğimiz, canlı hayvan ve karkas et ithalatının derhal durdurulmasıdır. Üreticilerimize hiçbir destek verilmese dahi, ithalatın durdurulması ile 2-3 yıl içinde kendi ihtiyacımızı karşılayabilecek hayvan varlığına ulaşabiliriz. Böylece milyarlarca lira değerinde döviz dışarı ödenmemiş olacaktır. Halkımıza dışarıdan getirilen, nerede kesildiği ne olduğu bilinmeyen et yerine, kendi ürettiğimiz kaliteli etleri yedirmiş olacağız” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ