Hayal Dünyası, raflardaki yerini aldı

Çerkezköy’de bir dönem Belediye Meclis Üyeliği ve Kent Konseyi Başkanlığı yapan Funda Serfiçe’nin ‘Hayal Dünyası’ isimli ilk kitabı, raflardaki yerini aldı.

GÜNDEM 5.07.2022 16:07:00 0
Hayal Dünyası, raflardaki yerini aldı

İlk kitabı ‘Hayal Dünyası’nı okuyucu ile buluşturan Funda Serfiçe, kitap yazma serüvenini, kitabın hazırlanması ve yayınlanması sürecini, gazetemiz okurlarıyla paylaştı.

Kitabı ne zaman yazmaya başladınız?

Ben hep okudum, hep yazdım. Birkaç kere taşındık. Çerkezköy'den İstanbul’a, İstanbul’dan Çerkezköy’e. O yaşımda dahi annem, ilkokulda yazdığım şiir, kısa hikaye karalamalarımı kutularda saklamış. Bugün yayınlanan kitabı, 1992 yılında, lise ikinci sınıfa giderken el yazısı ile yazmaya başladım. Lise bitti. Abimin rahmetli babasından yadigar daktilosu, benim elime geçti. Sene 1993. Elimle yazmaya başladığım taslağıma, daktilo ile devam ettim. Bitti. Kenara koydum. Üzerinden yıllar geçti. Evlendim. Ben kendi ailem ile birçok farklı yere taşındım, hep kutu da bekledi. Ta ki koronavirüs tüm dünyayı vurana kadar. Beni çok iyi tanıdığınızı düşünüyorum. Nasıl yoğun bir tempom olduğunu biliyorsunuz. Koronavirüsün yasakları, ev hapsi, bu kutuyu açmamı sağladı. Aldım önüme, ilk sayfadan başladım bilgisayar ortamına aktarmaya, küçük değişiklikler ile derleyip-toparlamaya. 3 ay kadar sürdü. Sonunda elimde bir kitap oluştu. Yazmaya başlayıp, tamamladığım yaşım 17, şimdi yaşım olmuş 47. Nasıl olur, olur mu? Ne yazdım, ne yazabildim? Okuma yazmayı öğrendiğim yıl itibari ile, tüm hayatım boyunca okumayı çok sevdim. Bol bol okudum. İnsanın annesi okuyor diye kızar mı, elinden kitap alır mı? Annem aldı. Çünkü gözlerim bozuk, göz sinirlerim zayıf. Ama tüm engellere rağmen, yorgan altında fener tutarak okudum çoğu kitabımı. Hiçbirisini vermeye kıyamam. Almayı en sevdiğim hediye hala kitap. Benim için gerçekten çok değerli. Mutlaka bunun etkisi vardır. Bazı kabiliyetlerimiz doğuştan geliyor. Babam da denemeler, şiirler, kendince makaleler yazardı. Çok seyrettim onu. Allah rahmet eylesin, kütüphane gibi bir insandı ve o kadar doğru örnek oldu ki bize.

Kitabı yayınlamaya nasıl karar verdiniz?

Ben bu duygularla boğuşurken, yazarsam okunur mu, beğenilir mi, edebi bir değerde mi diye düşünürken ablacığım yardımıma koştu. Okumayı seven birkaç dostumla öncesinden paylaştım. Doğruyu söylemek gerekirse baştan sona bitiren, fikrine değer verdiğim o dostum (kendisini bilir), okuması bitince heyecanla ya da ‘çok güzel, beğendim’ yorumları ile dönüş yapmadı. Biraz hayal kırıklığı yaşadım. ‘Olmadı herhalde Funda’ dedim kendime. ‘Kutuda durmaya devam etsin’. İşte o noktada söze başladığım cümleden devam ediyorum, ablacığım devreye girdi. ‘Sen ortaya bir emek koydun. Üzerinde yılların var. Sonucu ne olursa olsun, kaç kişi var kitap yazan?’ dedi. Düşündüm. Ve beni bu yola çıkmaya her anlamda teşvik etti. Geçmişte de birçok zor durumumda, kararımda yoluma ışık tutmuştur ablam. Onu dünyalar kadar çok seviyorum.

Kısaca kendinizden bahseder misiniz?

23 Mayıs 1975, Bakırköy doğumluyum. Henüz 2 yaşındayken, ailem, merhum babam Nevzat Yıldız’ın işi nedeni ile Çerkezköy’e gelmiş. 1989 yılına kadar AEG Lojmanlarında (o zamanlar ismi buydu, şu an BOSCH oldu) yaşadım. İlkokulu Fevzipaşa İlkokulu’nda, ortaokulu Çerkezköy Lisesi’nde okudum. Babam emekli olunca, İstanbul Bahçelievler’e taşındık ve ben Tekirdağ Anadolu Turizm ve Otelcilik Lisesi’ne kayıt oldum. Mesleğim turizm oldu. Mesleğimi ve sektörü çok severek, uzun yıllar, Önbüro, Satış&Operasyon, Halkla İlişkiler pozisyonlarında, Klassis Resort Hotel ve Kumburgaz Marin Hotel’de çalıştım. Sonra Amerika’ya gitme kararı aldık. 3 sene yurtdışında bulunduk. Türkiye’ye döndüğümüzde, turizm üzerine kendi işimizi yapma planı ile Çerkezköy’e yeniden yerleşmiş oldum. Evliyim. Bir kızım var. Bir dönem Atatürk İlköğretim Okulu’nda vekil İngilizce öğretmenliği yaptım. Birçok çocuğumuza özel İngilizce ders verdim. Çerkezköy’de kurulan iki otelin kurucu Otel Müdürüyüm. 2006 Şubat ayında eşimle kurduğumuz TFT Turizm Organizasyon Reklam Tanıtım ve Yayıncılık şirketimiz devam ediyor. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler/1996, İşletme/2006 ve son olarak 2014-2019 yılları arasında üstlendiğim Meclis Üyeliği görevime duyduğum sorumluluk ile, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi’ni/2016 bitirdim. Her türlü yeni bilgiye, eğitime ilgi duyuyorum ve kendimi yetiştirme konusunda kişisel çabalarıma devam ediyorum.

Kitabınızın konusu nedir?

‘Psikolojik sorunları için destek almaya başlayan Lisa, gittiği bir klinikte hayatının değişeceğini bilemeden adımlarını atıyordu... Ansızın karşısına çıkan aşkı ve bunun sorumlulukları ile büyüyen kızı Cathe’yi ardından bırakarak acı dolu hayatına başlamış oldu. Annesi Lisa’nın geçmişiyle yüz yüze kalan Cathe, belki de bilmek istemediği gerçeklerle yüzleşecek.’ Özetle bir aşk hikayesi.

Ne zamandır yazıyorsunuz?

Ben üzüldüğünde, sevindiğinde, sinirlendiğinde, her ne nedenle olursa olsun, yazmayı tercih edenlerdenim. Bazen duygularımı kompozisyon, bazen şiir olarak kağıda döküyorum. Hala... Ne kadar iyi, başarılı olduğumu kendim tespit edemem. O nedenle bu çıkış benim için önemli. Gelişmek ve daha iyi üretebilmek adına, çeşitli kurs ve eğitimlere devam edeceğim. Hazırda şiirlerim var. Kitabımın etkisini gördükten sonra, şiirlerimi yayınlamak istiyorum. Yine yeni başladığım bir kitap var elimde. Geçmiş eğitim hayatımda; ilkokul, ortaokul, lisede, ilde ve ilçeler arasında yapılan yarışmalarda şiir, kompozisyon, kısa hikaye, hatta resim alanlarında ödüllerim var. Hala görüştüğüm çok değerli hocalarım bilirler. Benim de kalbimde ve hayatımda özel yeri olan, ortaokul Türkçe ders öğretmenimiz Bilal Ayan, lisede kitap okumayı çok sevdiğimi bilen ve karne yazmamı kitap ile ödüllendiren, sevgili Halit Şanal hocalarım vardır. Her birine sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Her şeyin başı okumak diyorum. Farklı dünyalar, farklı kişiler, yerler, bilgiler, görüşler, düşler, her şeyi bize yaşatan kitaplar. Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir dönemde, ben hala dokunarak, hissederek, sayfasını çevirerek, eskimesinden sakınarak, hediye edildiğinde mutluluktan uçarak okuyan biriyim.

Okuyucular kitabınızı nereden, nasıl temin edebilirler?

'Hayal Dünyası' yeni çıkan bir kitap olması nedeniyle, şu an sadece online üzerinden satışa sunuldu. Bilinen sitelerden D&R, İdefix, BKM, Kitap Sepeti, Pandora, İkinci Adam Yayınları gibi kitap satışı yapan sitelerden temin edinilebilir. Beni bu süreçte yalnız bırakmayan, kitabımı satın alan, tebrik eden, kutlayan, arayıp soran, destek olan ve bana inanan, başta Çerkezköylü hemşehrilerim olmak üzere, ailem, akrabalarım, dostlarım, tüm sevenlerim ve düşünenlerime canı gönülden teşekkür ederim.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU