Gürkan: Bu sınav yönteminin terk edilmesi gerekiyor

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’nin 2022 yılı Şubat ayında Meclis'te kabul edilmesinin ardından öğretmenler, 81 ilde kariyer sınavına girecek.

GÜNDEM 16.08.2022 18:22:00 0
Gürkan: Bu sınav yönteminin terk edilmesi gerekiyor

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’nin 2022 yılı Şubat ayında Meclis'te kabul edilmesinin ardından öğretmenler, 81 ilde kariyer sınavına girecek. Öğretmenliğin zaten uzmanlık olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Dünyada bir örneği ve benzeri olmayan bu anlamsız ve eğitim biliminin hiçbir tarafına dayanmayan bu sınav yönteminin bir an önce terk edilmesi gerekiyor” dedi.


Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Eğitim-İş Edirne Şubesi’ni ziyaret etti. Eğitim-İş Edirne Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Alpay, Güngör Gerey, Nedim Zobar ve Olcay Day ile yeniden düzenlenen Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında fikir alışverişinde bulunan Gürkan, “Dünyada bir örneği ve benzeri olmayan bu anlamsız ve eğitim biliminin hiçbir tarafına dayanmayan bu sınav yönteminin bir an önce terk edilmesi gerekiyor. Bu öğretmenleri rencide eden bir uygulama. Bu öğretmenler zaten bir meslek mensubu, bu işin eğitimini alarak, meslek sahibi oluyorlar, öğretmenler alaylı değil, hepsi mektepli ve uzun yıllarını uygulama yaparak sınıflarda geçirmiş insanlar” dedi.  


“DÜNYANIN EN KUTSAL MESLEĞİ”


Dünyanın en kutsal mesleğinin öğretmenlik olduğunu belirten Gürkan, “Toplum, Milli Eğitim Bakanlığı’nı bu anlamsız ve bütün öğretmenleri rencide eden bu uygulamadan bir an önce vazgeçmeye ve öğretmenlerin öncelikle ekonomik özlük haklarını, barınma sorunlarını ve eş durumu gibi bir araya gelme sorunlarını çözmesini bekliyor. Öğrenciler sınıflarından öğretmenlerini bekliyorlar. Binlerce öğretmene kadrosuzluk nedeniyle sözleşmeli olarak, ücretli olarak çalıştırmak yerine yıllardır atama bekleyen öğretmenlerin bir an önce öğrencilerine kavuşturması Milli Eğitim Bakanlığı’nın en önemli görevi olmalı. Bunu bekliyoruz, bunun takipçisiyiz. Zaten seçimlerden sonra da bunu çözeceğiz” ifadelerini kullandı. 


Haber / Furkan DURAN