Gündoğdu: Orman köylülerimiz perişan olmuş durumda

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, yangınla mücadelenin etkili bir şekilde yürütülemediğini ifade ederken, orman köylülerinin yaşadıkları sıkıntıları da dile getirdi.

GÜNDEM 25.06.2022 17:39:00 0
Gündoğdu: Orman köylülerimiz perişan olmuş durumda

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, “Ormanları bekleyen, gençleştiren, değer yaratan, yangında, selde, fırtınada yaşamlarını tehlikeye atan ormanların bekçisi orman köylülerimiz de maalesef perişan olmuş durumda. Seslerini bir türlü iktidara duyuramadılar” ifadelerini kullandı.

 

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, yangınla mücadelenin etkili bir şekilde yürütülemediğini ifade ederken, orman köylülerinin yaşadıkları sıkıntıları da dile getirdi.

“NASIL BİR AYMAZLIK, HALA ANLAYAMADIK”

Geçen yıl çok meydana gelen orman yangınlarıyla büyük acı çektiğimizi kaydeden Milletvekili Gündoğdu, “Sadece 2021’de geçmiş 9 yıldaki orman yangını toplamından fazla alan hasar görmüş durumda. İnsanlarımızı kaybettik, hayvanlarımızı, ağacımızı, canlarımızı kaybettik. Bir yıl oldu yine aynı hikayeler, yine aynı beceriksizlikler. 2 gecedir ormanlarımız yanıyor ve tüm gece de yandı. Orman Bakanı Kirişçi açıklama yapıyor, ‘gece görüşlü helikopterler 4 Temmuz’da gelecek, Türk Hava Kurumu’nun uçakları 1 Temmuz’da uçuşa başlayacak.’ Nasıl bir yönetim, nasıl bir aymazlık, hala anlayabilmiş değiliz.  Erdoğan’ın 8 uçaklık filosunun değeri yaklaşık 1 milyar dolar. Yaklaşık 25 tane yangın söndürme uçağı alınabilir. Erdoğan’ın yangın yerinde inceleme yaptığına ilişkin servis edilen fotoğraflar var. Marmaris’te aslında yazlık sarayındaydı. Prens Salman’la pazarlığa giderken aşağıya bakıyor ve ‘ne var ne yok’ diyordu aslında. Uçağına binmek için helikopteriyle Dalaman’a geçerken yangın bölgesi üzerinden geçiyor. Aslında tüm inceleme de buydu. Erdoğan, prensi uçağına kadar el sallayıp uğurladıktan sonra yine Marmaris’teki yazlık sarayına döndü” dedi.

“SESLERİNİ BİR TÜRLÜ İKTİDARA DUYURAMADILAR”

Orman köylülerinin yaşadığı sıkıntılar hakkında da konuşan Gündoğdu, “Ormanları bekleyen, gençleştiren, değer yaratan, yangında, selde, fırtınada yaşamlarını tehlikeye atan ormanların bekçisi orman köylülerimiz de maalesef perişan olmuş durumda. Seslerini bir türlü iktidara duyuramadılar. Orman köylüsü ‘Vahidi fiyatlarını artırın’ diyor. ‘Kesim, soyum ve taşıma ücretleri artık çok düşük kaldı, bunları artırın ve bir çaresine bakın’ diyor. Ama hala iktidarın kulakları sağır, gözleri kör olmuş vaziyette. İktidar sayesinde tahıl ambarı ülkemizde ekmek 5 lira olmuş, 8-10 olur mu diye de konuşuluyor. Artık biz de şunu diyoruz; getirin sandığı milletin önüne koyun” ifadelerini kullandı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU