Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Kategorisi 9. Bölge Yarışması yapıldı

Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Kategorisi 9. Bölge Yarışması, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde yapıldı.

GÜNDEM 27.04.2024 16:50:00 0
Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Kategorisi 9. Bölge Yarışması yapıldı

 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce, Millî Eğitimin genel amaçları ve Anadolu imam hatip liselerinin kuruluş misyonu çerçevesinde, okullarda öğrenim gören öğrencilerimizin ilgili istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda yetişmesini sağlamak, kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyerek yetkinlik ve özgüven kazanmalarını sağlamak amacıyla yaklaşık 40 yıldır geleneksel olarak "Meslekî Yarışmalar" düzenleniyor. 

 


BÖLGE YARIŞMASI YAPILDI


2023-2024 eğitim öğretim yılı il içi finallerinin ardından Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma kategorisi 9. Bölge Yarışması Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörlüğü’nde Kırklareli Hıdırbey Camii’nde yapıldı. Programa Kırklareli Vali Yardımcısı Tanju Çanakçıoğlu, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, İl Müftüsü Yusuf Eviş ve Bakanlık Yetkilisi Şube Müdürü Oğuz Dömeke de katıldı. 


DERECEYE GİRENLERE HEDİYELER VERİLDİ


Seçici Kurul Üyeleri Kırklareli Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Demirci, İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özdemir başkanlığında tamamlanan yarışmaya Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova’dan katılan öğrenciler yarıştı. Dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. 


ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ


İl Millî Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun yaptığı konuşmada “Öğrencilerimizin uzun süren hazırlık ve çabalarını takdir ediyor; dereceye gören öğrencilerimizin başarılarını kutluyorum. İnşallah yarınlarda bu çocuklarımızı yurt içinde ve yurt dışında vatanımıza hizmet ederken göreceğiz” dedi.


Haber / İrem BANÇO