Tarih: 20.04.2014 00:07

Geleneksel Pilavda Bu Yıl Da Mevlit Okundu

Facebook Twitter Linked-in

Kutlu Doğum Haftası’ kapsamında 3 yıldır her yıl Hacı Fahri Zümbül Camisi'nde düzenlenen “Kutlu Doğum Pilavı”nın bu yıl dördüncüsü düzenlendi. Mevlid-i Şerif okutularak, 'Kutlu Doğum Pilavı' adı altında cami cemaati ve vatandaşlara pilav ikram edildi.

MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDU

Öğlen namazı öncesi Hacı Fahri Zümbül Camisi'nde Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed S.A.V. için mevlit okundu. Namazdan sonra da, Anadolu'da bir gelenek olan Kutlu Doğum Pilavı dağıtıldı. Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Şükrü Dumanlar, okul müdürleri,  camii imamları, cami cemaati ile çok sayıda çocuğun da katıldığı program; Osmanlı Camii imam hatibi Selahattin Albayrak, Veliköy Merkez Camii imam hatibi Ahmet Baksi, Kızılpınar Merkez Camii imamı Ahmet Çolak, Tepe Emlak Camii imamı Mustafa Osmanoğlu, Feyzullah Toprak Mescidi imamı İbrahim Ünsal, Fevzipaşa Camii imam hatibi İsmail Bütün, Gazi Osman Paşa Camii imamı Mehmet Tosun, Bilal Habeş Camii imam hatibi kadir Çağla ve Hacı Fahri Zümbül Camii İmamı Abdullah Karacan’ın Kuran’ın tilaveti ile başladı. Ardından ise Çerkezköy’de bulunan cami imamları tarafından Mevlid-i Şerif ile ilahiler okundu.

PİLAV DAĞITILDI

Programın sona ermesinin ardından cami görevlileri ve cemaati tarafından yaklaşık bin kişiye ‘pilav-tavuk ve ayran’dan oluşan ikramda bulundu. Hacı Fahri Zümbül Camii İmamı Abdullah Karacan, Kutlu Doğum Haftası’nın tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyerek, böyle etkinliklerin peygamber efendimizin adına yapılmasını anlamlı bulduğunu ve böyle etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

Haber / Gülay Yiğit SEZEN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —