Gastronomi ve Yemek Yarışması Festivali Bölge Finali Edirne’de düzenlendi

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gastronomi ve Yemek Yarışması Festivali Bölge Finali Edirne’de düzenlendi.

EDİRNE 19.04.2024 15:55:00 0
Gastronomi ve Yemek Yarışması Festivali Bölge Finali Edirne’de düzenlendi

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Türk mutfağının zengin lezzetlerini korumak ve tanıtmak amacıyla mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının yiyecek ve içecek hizmetleri alanında öğrenim görmekte olan öğrencilere yönelik düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nın Bölge Finali yapıldı. 

 

JÜRİNİN BEĞENİSİNE SUNULDU

 

Edirne Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde düzenlenen Bölge Yarışması’nda mutfakta yerlerini alan öğrenciler yemek yapma sanatlarını icra etmek için gün boyu hummalı bir çalışma ortaya koydu. Birbirinden lezzetli yemekleri hazırlayan öğrenciler günün sonunda hazırladıkları yemeklerini jürinin beğenisine sundu.

 

TÜRKİYE FİNALİNE KATILACAK

 

Şef Durmuş Yılmaz, Dursun Yılmaz ve Mehmet Ali Hatipoğlu'dan oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda birinci olan Edirne Dr. Sadık Ahmet MTAL ekibi, İstanbul'da düzenlenecek olan Türkiye Finaline katılmaya hak kazandı.Yarışmada jürinin değerlendirmesi sonucunda Tekirdağ Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ekibi ikinci olurken, Edirne Uzunköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ekibi de üçüncü oldu. 

 

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Bölge Finali ödül töreni Edirne İl Milli Eğitim MüdürüDr. Önder Arpacı, Müdür Yardımcısı Müzekkâ Bayrak, Şube Müdürü Aydın Erünsal ile okul yöneticisi, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla düzenlendi. Kaybedeni olmayan bir yarışma olduğunu ifade eden Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, tüm öğrencileri ve onları yetiştiren öğretmenleritebrik ederek başarılarının artarak devamını diledi.

 

9 EKİP, 27 ÖĞRENCİ VE 9 DANIŞMAN ÖĞRETMEN KATILDI

 

İlimizde gerçekleştirilen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nın Bölge Finaline; Tekirdağ Çorlu Mesleki Eğitim Merkezi, Kapaklı Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tekirdağ Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kırklareli Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Edirne Keşan İlhami Ertem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Edirne Uzunköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Edirne Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı Öğrencilerinden oluşan 9 Ekip, 27 Öğrenci ve 9 Danışman Öğretmen katıldı.

 

Haber / Mehmet Burak TEKEŞ