Fotoğraf sergisi ziyarete açıldı

Trakya Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim Tasarımı Araştırma Görevlisi Serbay Çelebi’nin ‘Memory of Antiochia’ adlı fotoğraf sergisi açıldı.

EDİRNE 25.03.2024 15:32:00 0
Fotoğraf sergisi ziyarete açıldı

Trakya Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim Tasarımı Araştırma Görevlisi Serbay Çelebi’nin ‘Memory of Antiochia’ adlı fotoğraf sergisi, Güzel Sanatlar Fakültesi Mimar Kemaleddin Salonu’nda öğrenciler ve öğretim elemanlarının katılımıyla açıldı.

 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Antakya/Hatay’ da depreme yakalanan Çelebi, deprem sırasında bulundukları binadan apartman sakinleri ile birlikte çarşafları birbirine bağlayarak kurtulduğunu belirtirken, dışarı çıktığında ve yardım istediklerinde hastane, askeriye, itfaiye gibi binaların yıkıldığını görünce herkesin birbirine acil müdahale ve sağlık yardımları yaparak hayatta kaldıklarını ifade etti.

 

SERGİ, SANATSEVERLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

 

Çelebi, sergilenen fotoğrafların, 6 Şubat 2023 depremlerinin olduğu andan 6 Şubat 2024 tarihindeki anma etkinliklerine kadar geçen bir yıllık bir sürede çektiği fotoğraflardan oluştuğunu ifade etti. Çelebi, çektiği fotoğrafları birleştirerek, deprem gecesi hayatını kaybedenlerin anısına ve sonrası arama kurtarma çalışmalarında yanımızda olan herkese, acil müdahale eden sağlık çalışanlarına, bölgenin güvenliğini sağlayan kolluk ve emniyet güçlerine, enkaz kaldırma çalışmaları sırasında binlerce insanı kurtaran ulusal ve uluslararası arama ve kurtarma ekiplerine teşekkür etmek ve saygısını göstermek amacıyla böyle bir sergi düzenleme kararı aldığını belirtti.Çelebi sergi açılışında; serginin düzenlenmesinde katkıları olan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün ve İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Devrim Baran’a teşekkürlerini iletti.Dekan Prof. Melihat Tüzün, böyle anma etkinliklerinin deprem farkındalığımızı arttırdığını, toplumsal olarak birbirimize daha çok kenetlenmemizi sağladığını dile getirirken; sergi için Çelebi’ye teşekkür ederek belge verdi. Sergi, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

 

Haber / Gülçin ÇALIŞKAN