Fizibilite çalışması için protokol imzalandı

Trakya Üniversitesi'nin, tıp alanındaki eğitim ve araştırma projeleri, patent üretimi ve buluşlarla birlikte hasta sağlığı açısından, bölgede çok önemli bir fark yaratacak iki dev projesine, Tra

EĞİTİM 20.09.2018 13:47:00 0
Fizibilite çalışması için protokol imzalandı

“Trakya Üniversitesi Laparoskopik ve Robotik Cerrahi Eğitim ve Araştırma Merkezi” ile “Trakya Teknoloji Laboratuvarı (TTLAB) Arge Merkezi” projeleri, fizibilite çalışmalarının tamamlanmasının ardından, uygun bulunması halinde, Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle, oldukça önemli yatırım tutarlarıyla hayata geçirilecek. Söz konusu projelerin fizibilite çalışmaları için, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in katıldığı törenle bir protokol imzalandı.

 

“ÜNİVERSİTEMİZ ADINA ARTI BİR DEĞER”

 

Trakya Kalkınma Ajansı’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız, oldukça büyük ölçekli bu iki proje için, Trakya Kalkınma Ajansı’nın fizibilite desteğiyle, ilk adımları atmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Uygun bulunması halinde, Trakya Kalkınma Ajansı’nın büyük destekleriyle hayata geçireceğimiz her iki proje de gerek üniversitemiz gerek ülkemiz için hayati öneme sahip. Söz konusu projeler üniversitemizin gücüne güç katacak, verdiğimiz tıp eğitimine farklı bir boyut kazandırarak yetiştirdiğimiz hekimlere önemli değerler katacak. Üniversitemiz, Laparoskopik ve Robotik Cerrahi Eğitim ve Araştırma Merkezi sayesinde, bir robotik cerrahi eğitim merkezi haline gelecek. Balkanlar başta olmak üzere tüm dünyadan gelecek doktorları bu eğitim merkezinde robotik cerrahi konusunda eğiteceğiz. Bu, üniversitemiz adına çok önemli bir artı değer” dedi.

 

“HIZLA HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

 

Diğer taraftan Trakya Teknoloji Laboratuvarı Arge Merkezi’nin ise tıp alanında adeta bir ‘buluş fabrikası’ gibi çalışacağını söyleyen Tabakoğlu “Burada geliştirilecek fikirleri, buluşları, üretim yeteneğimiz ve üstün teknolojik altyapımız sayesinde hızla hayata geçirebileceğiz. Dileğimiz, hızla tamamlanacak fizibilite sürecinin ardından, kısa zamanda projelerimizi hayata geçirebilmek.” dedi.

 

TÜRKİYE’DE 2 TANE BULUNUYOR

 

Bünyelerinde kuracakları eğitim merkeziyle, tüm dünyadan gelecek cerrahlara, robotik cerrahi teknikleri konusunda eğitim verebilecek imkânlara ulaşacaklarını, bunun, şifa bulmak için, dünyanın dört bir yanından üniversite hastanesine gelen hastalar için de büyük bir şans olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Eğitim merkezimize ve ameliyathanemize alacağımız robot ve teknik ekipmanlarla cerrahlara vereceğimiz eğitimle birlikte, hastalara robotik cerrahi tekniklerini başarıyla uygulayabileceğiz. Türkiye’de bu merkezlerden sadece iki tane bulunuyor. Trakya Üniversitesi bünyesinde kurulacak Laparoskopik ve Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi bu alanda Türkiye’deki üçüncü merkez olacak ve Balkanlarla birlikte bölgemize bu konuda liderlik edeceğiz” dedi.

Proje Yürütücüsü ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Akdere ise “Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle, bölgemiz için önemli iki projeye imza atacağız. Projelerin temelinde hasta sağlığı için kurulması planlanan iki merkezimiz var. Bunlardan biri, Laparoskopik ve Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi, diğeri ise sağlık üzerine bir araştırma ve geliştirme merkezi niteliğinde olan TTLAB” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ