FESTİVALE ÜNLÜ AKINI

FESTİVALE ÜNLÜ AKINI

Kırklareli Belediyesi tarafından bu yıl 25'ncisi düzenlenen Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali'ne ünle akınına uğrayacak. Dün başlayan ve 30 Mayıs tarihine kadar sürecek festivalde Erdem KÄ

Bu yıl kültür ve sanat etkinliği ağırlıklı olarak kutlanacak Kakava Festivali’nde sahne alacak sanatçıların yanı sıra tiyatro gösterileri, söyleşiler, sergiler, turnuvalar, kitap imza günleri, şiir ve müzik dinletileri, konferanslar, gökyüzü gözlem etkinliği gibi programlar yer alacak. Kakava Festivali’nde ülke çapında tanınan ünlü yazarlar, tiyatrocular da katılacak. Necmi Yapıcı,Ceyhun Fersoy,Nurdan Güven, Ataol Behramoğlu&Haluk Çetin, Kahraman Tazeoğlu,Faruk Demir,Güngör Mazlum, Can Ataklı,gibi isimler Kırklareli halkı ile buluşacak. Ünlü tiyatrocular ve yazarların yanı sıra bir çok yabancı ülke de festivalin konuğu olacak. Çin’den akrobasi grubu, Yunanistan, Bulgaristan Kukeri Maskeli Gösteri Grubu,Velingrad Majoret Bando Grubu,Moldovya Gagavuz Halk Oyunları Topluluğu, Makedonya ve diğer yabancı ülkelerin dışında Bursa Nilüfer Belediyesi’nden dans toplulukları Kırklareli’nde gösteri yapacaklar.

 

EN UZUN SOLUKLU FESTİVAL

 

Festivalin çeyrek asra ulaşan birikimiyle kentin geleneksel değerleri arasına katılmayı hak eden önemli bir organizasyon olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu "1990 yılında kutlanmaya başlayan festivalimiz, kentimizin gururu olmaktan öte kültürleri buluşturan, kültür ve sanatı ülke gündemine taşıyan bir festivaldir. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali, sadece Kırklareli’nin değil aynı zamanda ülkemizin de en uzun soluklu festivalleri arasında yer alma özelliğine de sahip" dedi.

 

Festival kapsamında, İstasyon Mahallesindeki festival alanında  29 Mayıs Cuma günü saat 21.00’da Erdem Kınay, 22.30’da Hadise, 30 Mayıs Cumartesi günü saat 22.00’da ise Murat Boz sahne alacak.

Marmara Haber