Festival öncesi ‘Cadde ve Pasaj İndirim Günleri’ etkinliği başlatıldı

56. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali dolayısıyla 1 Haziran-14 Temmuz tarihlerini kapsayan 6 haftalık süreçte, çarşı esnafına destek olmak amacıyla ‘Cadde ve Pasaj İndirim Günleri’ etkinliği başlatıldı.

TEKİRDAĞ 3.06.2022 14:54:00 0
Festival öncesi ‘Cadde ve Pasaj İndirim Günleri’ etkinliği başlatıldı

Süleymanpaşa esnafının festival süresince ve sonrasında yerli ve yabancı turist akınına uğraması beklenirken, indirim günlerine dâhil olan esnafların, üzerinde dört dilde bilgilendirmeler bulunan afişleri vitrinlerine asarak indirimli satış yapacakları kaydedildi.

İNDİRİM AFİŞLERİNİ VİTRİNLERE ASABİLECEKLER

Cadde ve Pasaj İndirim Günleri hakkında açıklama yapan yetkililer, “Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından koordine edilen ‘Süleymanpaşa Belediyesi Kiraz Festivali Cadde ve Pasaj İndirim Günleri’ etkinliğine katılan çarşı esnafı, belirtilen tarihlerde indirimli satış yapacağına dair taahhütte bulunduğunda, Zabıta birimleri tarafından verilen indirim afişlerini vitrinlerine asabiliyor. Türkçe, İngilizce, Bulgarca ve Yunanca olarak hazırlanan afişlerde, bu dillerde şu ibareler yer alıyor, ‘1 Haziran-14 Temmuz Süleymanpaşa Belediyesi Cadde ve Pasaj İndirim Günleri. Festival İndirim Günleri, Bu Logoyu Gördüğünüz Tüm İşletmelerde. Şikâyetleriniz İçin: +90 282 259 59 59’” dedi.

TAAHHÜTNAME ALINACAK

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıkalamada ise, indirim günlerine dâhil olan esnaftan taahhütname alındığı ifade edilerek, yerli ve yabancı ziyaretçilerin mağduriyet yaşamaları amacıyla, indirim taahhütlerine riayet edilip edilmediğinin Zabıta birimlerince etkinlik süresi boyunca sıkı bir şekilde denetleneceği kaydedildi. İndirim Günleri etkinliği boyunca gelebilecek her türlü şikâyet ve ihbarın titizlikle inceleneceğinin altı çizilirken, Süleymanpaşa’nın özellikle Bulgar ve Yunan turistlerin alışveriş için ilk tercihi olmaya başladığı bugünlerde sürdürülebilir bir kalkınmanı sağlanabilmesi için esnafa azami hassasiyet ve işbirliği içinde olmaları çağrısında bulunuldu.

GÖNÜL ELÇİLERİ SÜLEYMANPAŞA’YA DAVET ETMEYE DEVAM EDİYOR

Süleymanpaşa Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğüne bağlı Gönül Elçileri ekipleri de Kiraz Festivali başlayıncaya kadar Edirne ve Kırklareli’nde bulunan üç sınır kapısında hem 56. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivalinin hem de Cadde ve Pasaj İndirim Günleri etkinliğinin tanıtımını yapmak amacıyla Bulgarca ve Yunanca olarak hazırlanan broşürlerin dağıtımına devam ediyor. 2 buçuk milyondan fazla kişiyi ağırlaması beklenen Kiraz Festivali boyunca ve sonrasında da devam edecek olan İndirim Günleri etkinliğinin tanıtımını yapan ekipler, sınır kapılarından ülkemize giriş yapan tüm araçlara ve yayalara broşür dağıtarak turistleri Süleymanpaşa’ya davet ediyorlar.

Haber/Şaban KARDEŞ