Erseçkin, projelerini ve meclis üyesi adaylarını tanıttı

İYİ Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yasemin Altın Erseçkin, bugün saat 14.00’te Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen programda meclis üyesi adaylarını ve projelerini tanıttı.

GÜNDEM 24.03.2024 19:09:00 0
Erseçkin, projelerini ve meclis üyesi adaylarını tanıttı

Programın açılışı konuşmasını yapan İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Anıl Bahar, “‘Bu sefer iyiler kazanacak, Çerkezköy’e kadın eli değecek ve Yasemin hanım kazanacak’ diye çıktığımız bu yolda çok ilerledik. İnsanların hayatını kolaylaştıracak, insanlara konfor alanı açacağımız projeleri sizlere tanıtmaktan onur ve gurur duyuyoruz” dedi. 

 

“TEKİRDAĞ’IMIZDA DURMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Gökhan Metiner de yaptığı konuşmada, “Bu bir iktidar yürüyüşüdür. Bu insanımız için bir özgürlük yürüyüşüdür. Bu milletimiz için bir demokrasi yürüyüşüdür. Bu güçlü Türkiye yürüyüşüdür. Cesaret bulaşıcıdır diye çıktığımız bu meşakkatli yolda kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla tüm ülke bize inandı ve güvendi. Kuruluşumuzdan bu tarafa ciddi yol yürünerek canım ülkemin iyi olması için her türlü çabayı sarf ettik ve sarf etmeye azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Bugün ülkemde umutlar tekrar alevlendiyse milletimizin bize, İYİ Partililere inanç ve güvenindendir. Biz İYİ Partililer genel başkanımız sayın Meral Akşener hanımefendinin açtığı üçüncü yola, önümüze koyduğu hedefe, gösterdiği çizgiden ayrılmadan, öncelikle Tekirdağ’ımızda hiç durmadan çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

 

 

 

“İYİ PARTİ BELEDİYECİLİĞİ GELİYOR”

 

Artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyleyen Metiner, “Türkiye iyi, Tekirdağ iyi, Çerkezköy Yasemin hanımla iyi olacak. İYİ Parti belediyeciliği geliyor. İYİ Parti belediyeciliği Tekirdağ’da güneş gibi doğacak ve tüm Tekirdağ, İYİ Parti belediyeleriyle aydınlanacak” diye konuştu. İYİ Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet İlker Atasever de programda yaptığı konuşmada, “Seçim kampanyaları artık siyasi işportacılığa döndü. Adayları çok yakın takip ediyoruz. Ben de bir adayım sonuçta. Zorlu rakiplerimiz var. İYİ Parti çatısı altında çalışmalarımızı sürdürmek ve bunları sizlerle paylaşmak, sizlerin desteğini almak çok büyük bir onur ve gurur kaynağı. Adaylar projelerini tanıtıyor, şovlarla süslüyorlar ama belediyelerin yapabileceği işler belli. Adı konulmuş, kanunda belli. Adaylarımız gördüğümüz kadarıyla mevcut hizmetler daha önce hiç yapılmamış, daha önce keşfedilmemiş projeler başlığı altında ambalajlayarak sunup sizlerin oylarına talip oluyorlar. Ben burada çok ciddi kandırma seziyorum. Ama hepinizin gözlerinden görüyorum ki siz bu oyuna kanmayacaksınız. Yasemin başkanım Çerkezköy’de, biz Allah nasip ederse Büyükşehir’de tam bir koordinasyon içerisinde hizmet vermeye hazırız” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

“TAKDİRE DEĞERLER”

 

Program İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu’nun konuşmasıyla devam etti. Hamşıoğlu, “Kurtuluş Savaşı’nda birçok hikaye vardır. Bunlardan bir tanesi 9 yaşında bir kız çocuğunun hikayesi. Birçok erkek cepheden kaçarken o cepheden kaçan erkekleri geri döndürmek üzere cepheye dönen 9 yaşında bir kız çocuğu. Sonra onbaşı rütbesine getirildi. Kuvay-i Milliye’nin cephede savaşan en cesur fertlerinden biri oldu. Atatürk tarafından defalarca takdir edildi. Nezahat Onbaşı. Zor, sıkıntılı bir süreçte, herkesin cepheden kaçtığı, birilerin gölgesinde durarak yol almaktan yana olduğu bu süreçte elini taşın altına koyan bütün İYİ Partililer, her nasıl ki Sivas Kongresi salonunda hür ve müstakil bir kurtuluş mücadelesinden yana olan, ‘buna karşı çıkarsanız biz size de karşı çıkarız paşam’ diye hürriyetten yana çok açık tavır koyan genç tıbbiyeliler neyse benim gözümde bütün kadın adaylarımız da özellikle, birçok erkek cepheden kaçarken o erkekleri cepheye döndürmek üzere 9 yaşında korkmadan, cesaretle yola çıkan Nezahat Onbaşı gibiler. Takdire değerler” dedi. 

 

“BİZ VARIZ, BURADAYIZ”

 

Bu seçimin duygusal sürecini yönetmenin her şeyden daha zor olduğunu söyleyen Hamşıoğlu, “Yok sayılıyoruz. Büyükşehir anketi yapıyorlar, Candan mı Cüneyt mi diye soruyorlar. Halbuki başka adaylar da var. Hiçbirinin adını anmıyorlar. Çerkezköy’de anket yapıyorlar Vahap mı Abdullah mı diye soruyorlar. Her yerde bunu duyuyoruz. Medyada yok sayıyorlar. Anketlerde yok sayıyorlar ama biz varız, buradayız” diye konuştu. 

 

“VAR OLDUĞUMUZU GÖSTERMEK İÇİN ÇOK KIYMETLİ”

 

‘İYİ Parti’ye vereceğiniz oylar boşa gider” söylemleriyle ilgili de konuşan Hamşıoğlu, “Her şeyden önce var olduğumuzu göstermek için çok kıymetli. Biz varız, biz buradayız demek anlamına geliyor İYİ Parti’ye verilen her oy. Bundan daha kıymetli oy da yoktur. Dolayısıyla asla boşa gitmez. Biz kazanmak üzere yola çıktık. Birçok ilde, ilçede adaylarımız kazanacak bir performans gösteriyor ve göreceksiniz o gece Türkiye haritası sarı kırmızdan ibaret olmayacak. O gece birçok ilde, mavi rengi göreceğiz. Yıllar sonra ilk defa bu ülkeye demokrasinin ne demek olduğunu öğretmiş olarak ayrılacağız biz 31 Mart gecesi parti teşkilatlarımızdan” dedi. 

 

“ONUR MÜCADELESİ VERİYORUZ”

 

İYİ Parti olarak bir onur mücadelesi verdiklerini söyleyen Hamşıoğlu, “Siz bir mücadele veriyorsanız, verdiğiniz mücadeleyi destekliyorsa sizin oylarınız, ideallerinize oy kullanıyorsanız, inançlarınıza oy kullanıyorsanız, inandığınız insanlara oy kullanıyorsanız, sonuçtan bağımsız olarak ‘ben iyi ki ona oy verdim’ diyerek o gece başınızı yastığa koyacaksanız doluya oy kullanmak budur. Asla bu tür manipülasyonlara izin vermeyin” diye konuştu. Hamşıoğlu, “Biz 22 yıldır genel iktidardan ne çekiyorsak hemen hemen o kadar süredir de yerelde iktidardan onu çekiyoruz aslında. Dün gece Saray’daydık. 35 yıl boyunca bir ilçe tek bir siyasi anlayış tarafından yönetilemez. Tekirdağ’ın birçok ilçesinde bunu yaşıyoruz. Bizim o zaman 22 yıllık AK Parti iktidarına saltanat deme hakkımız kalmaz. Saltanat bize olunca iyi, başkasına olunca kötü olamaz. Tıpkı demokrasinin bize olunca iyi, başkasına olunca kötü olamayacağı gibi. Biz bu seçimde demokrasinin ne demek olduğunu göstereceğiz. Demokrasinin 22 yıl boyunca eleştirdiğimiz insanlara sadece 5 yıl içinde dönüşmemek olduğunu göstereceğiz” dedi. 

 

AKŞENER, ERSEÇKİN İÇİN OY İSTEDİ

 

Hamşıoğlu’nun konuşmasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in video mesajı sunuldu. Akşener mesajında “Değerli Çerkezköylü hemşehrilerim. Yasemin Altın Erseçkin kardeşimi belediye başkan adayı gösterdik. Sizlere çok iyi hizmet edeceğinden eminim. Dolayısıyla kendisine oy istiyorum ve sizlere emanet ediyorum” ifadelerine yer verdi. Programda İYİ Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yasemin Altın Erseçkin de konuşma yaptı. Erseçkin, “6 yıl önce yola çıkarken, bana gözleri ışıldayarak bakan yüce yürekli genel başkanımıza verdiğim sözü dimdik ayakta tutabilmek için çok büyük bir mücadele verdim. Verdiğim her mücadelenin, attığım her adımın, bu davaya hizmet için aldığım her nefesin her saniyesini, her zerresini sonuna kadar helal ediyorum. İnşallah bundan sonra da daha büyük mücadele vereceğime söz veriyorum, huzurlarınızda ant içiyorum” dedi. 

 

“ÇERKEZKÖYLÜ HEMŞEHRİLERİMİN İRADESİNE İPOTEK KOYAMAYACAKLAR”

 

Çok çetin bir yarışın olduğunu söyleyen Erseçkin, “Sanki futbol oynuyormuşuz gibi kendilerini devler liginde görüp, bizi bir alt kümede gördükleri, yolda gördüklerinde görmezsen geldikleri, bizi gördüklerinde selam vermemek için arkalarını döndükleri, anketler yapıldığınsa bu yarışın içerisinde sadece iki aday varmış gibi onların sorulduğu çok çetin bir yarış yapıyoruz. Çerkezköy’de bir adayımızın arkasında sendika topluluğu, diğer adayın arkasında da farklı bir sendika topluluğu aktif olarak görev yaptıklarını, kendilerine destek olduklarını açıkça ilan ettiler. Saygı duyuyoruz. Hiçbir baskı, hiçbir irade o topluluk altında yaşayan Çerkezköylü hemşehrilerimin iradesine ipotek koyamayacak” diye konuştu. 

 

“VAZGEÇERSEM NAMERDİM”

 

İlk açıklanan aday olduğu için en çok yorulan adaylardan bir tanesi olduğunu söyleyen Erseçkin, “Ancak şükürler olsun ki bir kere bile düşmedim. ‘Kadındır yapamaz’ dediler. ‘Kadındır erken yorulur, bıkar’ dediler. ‘Kadındır bir anda çekilir gider’ dediler. Son güne kadar, son dakikaya kadar, sandıkların son açıldığı ana kadar eğer bu görevimden vazgeçersem namussuzum, namerdim. Sokakta bunu dillendirenler var, ‘Nasılsa çekilecek. Sakın oy vermeyin oylarınız boşa gitmesin’ diye. Siz çekilin de bırakın artık Çerkezköy’ün üzerindeki kara bulutlar gitsin, Müsaade edin de Çerkezköy’e kadın eliyle birlikte bir güneş doğsun” dedi. Erseçkin konuşmasının ardından projelerini ve meclis üyesi adaylarını tanıttı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU