Engelliler Haftası'nda sanatla farkındalık oluşturdular

Engelliler Haftası dolayısıyla Çerkezköy Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından Engelsiz Sanat Sergisi düzenlendi.

TEKİRDAĞ 10.05.2024 12:30:00 0
Engelliler Haftası

Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek, onları topluma kazandırmak, hayat standartlarını yükseltmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla Çerkezköy Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından Engelsiz Sanat Sergisi düzenlendi.


Serginin açılışı dün saat 10.00’da Çerkezköy Center AVM’de Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Okul Müdürü Çağrı Erkaraman,öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla yapıldı. 

 

“ÇOK GÜZEL ESERLER ORTAYA KOYMUŞLAR” 

 

Öğrencilerin yaptığı resimlerin beğeniye sunulduğu serginin açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, “10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Engelliler Haftası’nda Çerkezköy Özel Eğitim Uygulama Okulumuz tarafından hazırlanan sanat sergimizin açılışında sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum. Çocuklarımız, birbirinden güzel resimler hazırlamış, emeklerine sağlık. Sergimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Danışmaz, konuşmasının ardından özel öğrencilerle birlikte kurdele keserek, serginin açılışını yaptı. Daha sonra katılımcılar sergiyi gezdi. 

 

“FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK”

 

‘Her Çocuk Sanatçı Doğar’ sloganıyla hazırlanan Engelsiz Sanat Sergisi hakkında bilgi veren Çerkezköy Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Çağrı Erkaraman, “Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak, hayat standartlarını yükseltmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla10-16 Mayıs tarihlerindekutlanan Engelliler Haftası’nın bugün ilk günü. Okulumuzdaki öğrencilerimizin El Sanatları ve Görsel Sanatlar Atölyelerinde üretmiş olduğu eserleri bugün burada, Engelsiz Sanat Sergimizde beğeniye sunduk. Çerkezköy Özel Eğitim Uygulama Okulumuzdaki öğrencilerimizin tamamı orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli ve otizmli. Sergimizle farkındalık yaratmak istedik. Orta ve ağır düzeydeki zihinsel engelli bireylerinden de çok güzel eserler oluşturabildiğini, hayata katılabildiğini, bizlerle kaynaşabildiğini göstermek istedik” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Buse AKIN