Emekliliğe ayrılan öğretim görevlisi için veda töreni

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Hüseyin Atakan,emekliliğe ayrıldı.

EDİRNE 11.03.2024 12:03:00 0
Emekliliğe ayrılan öğretim görevlisi için veda töreni

Atakan için düzenlenen törene; Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata, Başhekim Prof. Dr. Abdullah Taş ve öğretim üyeleri katıldı.

 

“ONA BÜYÜK BİR VEFA BORCUM VAR”

 

Törende konuşan Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Akdere, Prof. Dr. İrfan Hüseyin Atakan’ın hayatı ve doktorluğa nasıl başladığı hakkında bilgi vererek, “İrfan abi hakkında söylenecek o kadar güzel şey var ki. İrfan abinin mücadeleci bir kişiliği vardır. Benim asistanlık dönemimde üzerimde çok büyük emeği oldu. Daha büyük emekleri ise ben akademisyen olarak buraya başladığımda oldu. Burada bir mücadele vardı ve o mücadele içerisinde bizi hem kolladı hem de bilgileriyle bugünlere gelmemizi sağladı. Bu anlamda ben kendisine minnettarım. Ona büyük bir vefa borcum var. Ona bundan sonraki yaşamında başarılar dilerken bizden ayrılmamasını canı gönülden temenni ediyorum. Tekrar hepinizin huzurunda ona çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“EDİRNE’DE BAKMADIĞI, DOKUNMADIĞI İNSAN ÇOK AZDIR”

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata, Prof. Dr. İrfan Hüseyin Atakan’ın işini çok iyi yapan, çok değerli bir doktor olduğunu ifade ederek, “İrfan hoca çok çalışkan ve dürüstçe çalışan, çok değerli bir meslektaşım. Çok saygı duyduğum bir hocamız. İnsan olarak hani denir ya, çelebi bir bey, hakikaten çok çelebidir. Hastalarına çok iyi yaklaşan bir doktordu. Çok saygı duyduğum ve bilgisine çok güvendiğim bir doktor. Edirne’de bakmadığı, dokunmadığı insan çok azdır. Kendisine, eşi Tümay Hanım ve kızları Aslı ile birlikte huzurlu, sağlıklı, mutlu bir emeklilik diliyorum” dedi.

 

“BÜYÜK BİR SEVGİ, SAYGI VE HÜRMET BİRİKTİRMİŞ BİR İNSAN”

 

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Prof. Dr. İrfan Hüseyin Atakan’ın neşesi ve renkli kişiliği ile Trakya Üniversitesi’ne hep değer kattığını ifade ederek “İrfan abimiz çok sıcakkanlı ve yardımseverdir. Bir hasta götürdüğümüz zaman son derece sevgiyle ve muhabbetle hastamızı alır ve tedavi ederdi. İrfan abi her zaman saygı duyduğumuz, işini iyi yapan, merhametli, hastasına iyi bakan biriydi. Aynı zamanda Batı Trakyalı olarak, Batı Trakya’yı burada çok güzel temsil etmiş bir insan. Kendisi Batı Trakya’dan gelen pek çok hastaya yön vermiş, oranın temsilcisi olmuştur. Bugüne kadar gerçekten büyük bir sevgi, saygı ve hürmet biriktirmiş bir insan. Değerli abimiz bugün emekli oluyor. Bize kattıkları ve bize büyük olarak yol gösterdiği için kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Sağlıkla, afiyetle güzel bir emeklilik diliyorum” dedi.

 

“HAYATTAKİ MOTTOM NEŞELİ VE ESPRİLİ OLMAKTIR”

 

Prof. Dr. İrfan Hüseyin Atakan, düzenlenen törenden ötürü çok mutlu olduğunu ifade ederek “Benim hayattaki mottom neşeli ve esprili olmaktır. Bu nedenle değerli hocalarıma hep takılırdım. Sağ olsunlar, onlar da beni tanırlardı ve kırılmazlardı bana. Tabii ki hayatımda sıkıntı çektiğim dönemler de oldu. Bu süreçte en büyük destekçim eşim oldu. Bu nedenle kıymetli eşime çok teşekkür ederim. Bugüne kadar sizleri hep seviyordum, bugünden sonra da sizleri emekli birisi olarak seveceğim. Yani hayatımda hiçbir şey değişmeyecek. Adıma düzenlenen bu törene katılan herkese çok teşekkür ederim” dedi.Programa katılanların Prof. Dr. İrfan Hüseyin Atakan ile anılarını paylaşmaları ile tören sona erdi.

 

Haber / Gülçin ÇALIŞKAN