“Edirne’de restore edilmeyen tarihi eser kalmayacak”

Edirne Valisi Yunus Sezer, bin 560 tescilli tarihi yapının bulunduğu Edirne’de restorasyon çalışmaları devam eden tarihi konaklarda incelemelerde bulundu.

EDİRNE 19.04.2024 09:54:00 0
“Edirne’de restore edilmeyen tarihi eser kalmayacak”

Kaleiçi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan tarihi konak, Eski İstanbul Caddesi’ndeki İlhan Koman Konağı ve Karanfiloğlu Caddesi üzerinde bulunan konaklarda inceleme yapan Vali Sezer, “Geçmişimizi geleceğe taşımak amacıyla durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz. Edirne’de restore edilmeyen tarihi eser kalmayacak” dedi. 

 

MİLLET BAHÇESİNDE DE İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Edirne Valisi Yunus Sezer, Söğütlük Kent Ormanı Millet Bahçesinde de incelemelerde bulunarak çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. 

 

“ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR”

 

İçerisinde piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve halkın kullanacağı saltanat kayıkları için iskele ve birçok sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmalar hızla devam ettiğini belirten Vali Sezer, “Edirne’ye verdikleri desteklerden dolayı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ Başkanlığına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. 

 

Haber / Mehmet Burak TEKEŞ