Edirne’de 12 kaçak göçmen daha yakalandı

Edirne merkeze bağlı Üyüklütatar Köyü sınırlarında 7, Lalapaşa ilçesine bağlı Doğanköy sınırlarında ise 5 kaçak göçmen yakalandı. Yakalanan kaçak göçmenler, ülkelerine gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresi’ne teslim edildi.

GÜNDEM 27.04.2024 16:33:00 0
Edirne’de 12 kaçak göçmen daha yakalandı

 

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sorumluluk bölgesinde göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında; göçmen şahısların can ve mal güvenliğini tehlikeye atarak, haksız kazanç elde etme yolunda olan organizatör şahısların bağlantılarını ortaya çıkartmak ve faillerini yakalayarak adli mercilere teslim edilmesini sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. 

 


İL GÖÇ İDARESİ’NE TESLİM EDİLDİLER 


Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından devam eden faaliyetler kapsamında, merkeze bağlı Üyüklütatar Köyü sınırları içerisinde yurt dışına kaçmaya çalıştığı tespit edilen farklı uyruklara mensup toplam 7 kaçak göçmen yakalandı. Lalapaşa ilçesine bağlı Doğanköy mevkiinde de Filistin uyruklu 5 kaçak göçmen yakalandı. Yakalanan kaçak göçmenler, ülkelerine gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresi’ne teslim edildi. Jandarmadan yapılan açıklamada, kaçak göçün önlenmesi ve göçmen kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik faaliyetlere aralıksız olarak devam edileceği vurgulandı. 


Haber / Şaban KARDEŞ