Edirne, 200 binden fazla yerli ve yabancı turisti ağırladı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Trakya Bölge Başkanı Egemen Aydın, 4-6 Mayıs tarihlerinde Edirne’de düzenlenen Kakava Hıdırellez Şenlikleri’ni değerlendirdi.

EDİRNE 8.05.2024 10:07:00 0
Edirne, 200 binden fazla yerli ve yabancı turisti ağırladı

Üç günde Edirne’ye bin 300’den fazla tur otobüsünün geldiğini, 100 binden fazla münferit araç girişinin yapıldığını dile getiren Aydın, “Bu da demek oluyor ki şehrimiz, üç günde 200 binden fazla yerli ve yabancı turist ağırladı” dedi. 

 

“GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak Türkiye Turizminin gelişmesi için ellerinden gelenin fazlasının vermeye çalıştıklarını söyleyen Aydın, “Bu yıl ilan ettiğimiz Turizm Yüzyılı projemiz çerçevesinde turizmi 12 aya ve ülke geneline yaymak adına birçok çalışmamız mevcut. Biz de TÜRSAB Trakya Bölge Temsil Kurulu olarak Trakya Bölgesinde çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Edirne Trakya Turizminin Başkenti. Bölgemizde en fazla turist çeken ilimiz. Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesinde olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali ve diğer festivalleri, şenlikleri ile ve aynı zamanda kültürel turizmi ile öne çıkan bir şehir. Edirne, TÜRSAB olarak çok kıymet verdiğimiz bir destinasyon. Bu sebeple elimizden gelen desteği her daim sağlıyoruz. Bu yıl planlamasına ve koordinasyonuna da destek verdiğimiz Kakava Hıdırellez Şenlikleri bizim için ayrıca önem taşıyordu. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz Bağlıkaya’da Şenliklerimizin açılışına katılarak Edirne’mize vermiş olduğu önemi de göstermiş oldu. Bu yılki Kakava Ateşini birlikte yaktık. Ülkenin her şehrinden yüzlerce seyahat acentamızın hazırlamış olduğu programlar ile 1300’den fazla tur otobüsü ile yerli ve yabancı turistleri Edirne’mize taşıdık” diye konuştu. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ