Dualar ve gözyaşlarıyla sonsuzluğa uğurlandı

19 yıldır Lüleburgaz Belediyesi'nde görev yapan ve geçtiğimiz günlerde iş çıkışı uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden 42 yaşındaki İlknur Gökay Tuncel,

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 7.11.2021 18:06:00 0
Dualar ve gözyaşlarıyla sonsuzluğa uğurlandı

Lüleburgaz Devlet Hastanesi morgundan alınan Tuncel'in cenazesi, 19 yıldır görev yaptığı Lüleburgaz Belediyesi önüne getirildi. Burada konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Dün sustuk. Yastayız. Çalışma arkadaşımızı, canımızdan bir parçayı kaybettik. Bitmeyen kadın cinayetlerine, şiddetin her türlüsüne ve nefret diline karşı sessiz bir haykırıştı suskunluğumuz. Artık susmayacağız. 4 Kasım Perşembe akşamı hepimizi derinden yaralayan, yüreklerimizi dağlayan haberle sarsıldık. Belediyemizin gülen yüzü, iyilik meleği İlknur arkadaşımız, bir erkek tarafından canavarca katledilerek yaşamdan koparıldı. Hep televizyonlarda gördüğümüz, üzüldüğümüz, ‘yeter’ diye haykırdığımız kadın cinayetleri bugün bizim de canımızı hayattan aldı. Artık kelimeler tükendi. Kadına karşı şiddet son bulsun. İlknur ve onun gibi hayatının baharında, erkekler tarafından yaşamdan koparılan kadınları artık koruyalım. Biz İlknur'umuzu koruyamadık. Daha kaç kadının yaşamdan koparılması seyredilecek. Artık bu cinayetleri durdurmak için, bu sosyal buhranı biran evvel sonlandırmak için herkes, yetkililer harekete geçmeli. Daha birkaç gün önce bizlere güler yüzüyle günaydın diyen, bulunduğu Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde insanlara büyük bir mutlulukla yardım eden İlknur’umuz artık yok. Artık yeter. Kadınların özgürce, korkmadan yaşadığı bir ülke istiyoruz. İstediğimiz çok bir şey değil. Kadınıyla, erkeğiyle herkesin birbirine saygı duyduğu, herkesin birbirinin özgürlüklerini tanıdığı, özgürce nefes alınacak bir ülke istiyoruz. Bu nedenle her geçen gün iliklerimize kadar hissettiğimiz şiddetin ve nefret dilinin son bulması için geçici düzenlemeler değil, devrim niteliğinde kalıcı sosyal politikaların ve toplumsal dönüşümün hayata geçmesini istiyoruz” dedi. 

 

 

AİLELERE DE SESLENDİ

 

Ailelere de seslenen Başkan Gerenli, “Ne olursunuz özellikle erkek çocuklarınızı sevgiyle, kadın ve erkeğin eşit olduğu bilinciyle yetiştirin. Geçmişte ‘Benim oğluma en iyisi layık’, ‘Aslan oğlum’, ‘Erkektir ne yaparsa yeridir’ zihniyetiyle yetiştirdiğiniz çocuklar büyüdüğünde İlknur ve hayatının baharında nice kadını yaşamdan koparıyor. Sizin ‘Aslan oğlum’ diye ataerkil zihniyetle yetiştirdiğiniz o çocuklar kendisinin kadınlar üzerinde hakkı olduğunu düşünüyor. Bu anlayışla yetiştirdiğiniz o çocuklar ileride insani duygularını kaybeden birer canavar haline geliyorlar. Sizin o övgü dolu sözlerle yetiştirdiğiniz o çocuklar, birçok kadının, birçok insanın yaşam hakkına son veriyor” dedi. Duaların ardından Tuncel'in cenazesi cenaze aracı ile Sokullu Mehmet Paşa Cami'ne götürüldü. İlçe Müftüsü İsa Aktaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Tuncel'in cenazesi, ilçe mezarlığında toprağa verildi.

 

Haber / Buse SERİN