Diş Hekimliği Fakültesi, ikinci mezunlarını verdi

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ikinci mezunlarını verdi. Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende öğrenciler, mezuniyet coşkusu ve gururunu bir arada yaşadı.

GÜNDEM 27.06.2022 16:00:00 0
Diş Hekimliği Fakültesi, ikinci mezunlarını verdi

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti. Mini müzik dinletisi ve mezun öğrencilerin eğitim-öğretim yaşamlarından kesitler sunan fotoğraf ve videoların yer aldığı sunumun ardından mezun öğrenciler adına konuşma yapan fakülte birincisi Fatma Yiğit, yetişmelerinde payı olan ailelere ve akademisyenlere teşekkür etti.

“HEPİMİZ İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ”

Hem keyifli hem zorlu üniversite hayatının sonuna geldiklerini söyleyen Yiğit, “Hayatımızın belki de en önemli anlarından birini yaşıyoruz. Fakültemize, hocalarımıza, arkadaşlarımıza ve üniversitemize veda etsek de biliyoruz ki bu hepimiz için yepyeni bir başlangıç. Hayatımızın önemli bir bölümünü kapsayan üniversite dönemimizde sizler bizlere öncelikle mesleğimizin kutsallığını aşılayıp bizleri donanımlı birer hekim olarak yetiştirdiniz ve bizleri birer cevherlere dönüştürdünüz. Şimdi bu cevherler, memleketimin dört bir yanında ışıldamaya, etrafını aydınlatmaya başlayacaklar. Işığımızın kaynağı sizlerin emekleridir” dedi.

“HAYATINIZ BOYUNCA UNUTAMAYACAĞINIZ ANILAR BİRİKTİRDİNİZ”

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu da, “Diş Hekimliği Fakültemiz 2011 yılında kurulmuş nispeten yeni ve genç bir fakültedir. Sevgili mezunlarımız, buraya öğrenci olarak geldiniz, hekimlik gibi kutsal bir mesleği yapacak yetkinliğe eriştiniz. Gençliğinizin en güzel dönemini burada geçirdiniz. Hayat boyu unutmayacağınız anıları burada biriktirdiniz. Bu nedenle okulunuz, üniversiteniz ve Edirne ile hiçbir şekilde bağlantınızı koparmayacağınızı, meslek hayatınızı etik değerlerden ve bilimsellikten ödün vermeden sürdüreceğinizi umut ediyor, hepinize cesaretle başladığınız bu yolda başarılar diliyorum” diye konuştu. Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Altuğ Çilingir de mezun öğrencileri, ailelerini ve akademisyenleri tebrik etti. 2020-2021 yılında mezun olan öğrencileri temsilen Arş. Gör. Şebnem Buse Candar, Arş. Gör. Burak Baran Akşit ve Arş. Gör. Ahmet Kerem Eren’e çiçek takdim edilmesinin ardından 2021-2022 Akademik Yılı Diş Hekimliği Fakültesi birincisi Fatma Yiğit ile mezun olmaya hak kazanan öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Meslek yemininin edilmesiyle birlikte mezun olan genç diş hekimleri, büyük bir coşkuyla keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

Haber / Erdal AYDIN