DEVA Partisi’nin Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yunus Kara oldu

DEVA Partisi’nin üçüncü aday tanıtım toplantısı önceki gün Ankara’da yapıldı. 114 adayın duyurulduğu toplantıda Çerkezköy Belediye Başkan Adayı da Yunus Kara olarak açıklandı.

GÜNDEM 1.02.2024 10:01:00 0
DEVA Partisi’nin Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yunus Kara oldu

DEVA Partisi, önceki gün Ankara’da aday tanıtım toplantılarının üçüncüsünü düzenledi. Yerel seçimlerdeki 114 adayını daha duyuran Genel Başkan Ali Babacan, Hatay Milletvekili Can atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili de konuşarak, ““Dün meclisimiz için gerçekten utanç verici bir gündü. Anayasa Mahkemesi’nin iki kere verdiği karara rağmen, Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliği, haksızca, hukuksuzca düşürüldü. Bakın öyle bir konu ki, Meclis Başkanı bile ortalarda yok. Bakın, Meclis Başkanı ortalarda yok. Ve bu işe uygun, bu işlere yatkın, hani kukla oyunu diyoruz ya, bu tür insanlar şu anda maalesef ön planda. Bu kararla küçük ortağın rüyalarını süsleyen ‘Anayasa Mahkemesi’ni yok etme fikri’ de gerçek oldu. Hani diyordu ya, ‘Kapatın bunu, kapatın bunu’ diye, e ha kapatmışsın, ha aldığı kararı yok saymışsın. Ha var ha yok. Kapatmaktan farkı ne?” dedi. 

 

 

 

 

“85 MİLYON VATANDAŞIN VERİLERİ SAĞA SOLA SAÇILMIŞ DURUMDA”

 

Babacan, “85 milyonluk ülkenin, 85 milyon vatandaşın tüm verileri, vatandaşlarımız hakkındaki tüm bilgiler sağa sola saçılmış durumda. 85 milyonun telefon numarasından tutun TC kimlik numarasına kadar; sağlık bilgilerinden Sosyal Güvenlik Kurumu bilgilerine kadar; devletin korumakla yükümlü olduğu adres kaydından soy ağacı bilgisine kadar tüm ama tüm bilgiler internete sızdırılmış. Ben öyle kukla oyununa dönmüş kabine üyelerine sormayacağım. Çünkü sorumlu madem tek kişi, yetkili madem tek kişi, ona soracağım. Hepimize bunun cevabını vermesi gereken o kişi. Sayın Erdoğan, 85 milyonun tüm bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili siz hükûmet olarak bugüne kadar ne yaptınız? Herhangi bir soruşturma başlattınız mı? Sorumlular aranıyor mu?” diye konuştu. 

 

“ÜLKENİN MERKEZ BANKASI’NI KUKLA TİYATROSUNA ÇEVİRDİLER”

 

Ekonomiyle ilgili de konuşan Babacan, “Merkez Bankası'nın yedek akçesini hiç acımadan sıfırladılar. Bakın, kimse bundan bahsetmiyor değil mi? Herkes döviz rezervi falan filan. Ben döviz rezervinden bahsetmiyorum, Merkez Bankası’nın bilançosunda biriktirilen ve her sene kara gün için saklanan yedek akçeden bahsediyorum. Hiç acımadan, utanmadan, bir günde sıfırladılar. Ertesi yıl biriken yedek akçeyi gene sıfırladılar. Ülkenin Merkez Bankası’nı kukla tiyatrosuna çevirdiler” dedi. Babacan konuşmasının ardından Ali Babacan partisinin 114 belediye başkan adayını tanıtırken, Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yunus Kara oldu. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU