Defacto'dan akıllı depo

Türkiye'de 255 farklı noktada satış mağazaları bulunan, dünyanın 11 ülkesinde faaliyet gösteren Defacto'nun, Kapaklı'da yapımı tamamlanan yeni ve modern Lojistik Merkezi'nin açılı

GÜNDEM 19.06.2014 19:36:00 0
Defacto

Perakende tekstil sektörünün Türkiye’deki önemli markalarından biri olan DeFacto, gelişimine hız kesmeden devam ediyor.

 

 

5 KATA KADAR DAHA HIZLI ÇALIŞABİLECEĞİZ

DeFacto’nun yeni Lojistik Merkezi’nin açılış kurdelesini Tekirdağ Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemalettin Avcı ve DeFacto Ürün Yönetimi Başkanı Şahin Demir birlikte kesti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından tesis gezildi ve DeFacto Lojistik Direktörü Müdürü Cenk Karapınar tarafından devaetlilere tesis hakkında bilgiler verildi. Tesiste saatte 30 km hızla hareket eden robotların yer aldığını belirten DeFacto Çerkezköy Depo Müdürü Cenk Karapınar, “20 metre yüksekliğe kadar depolama imkanı elde ettiğimiz depomuzda kullanılacak ileri teknoloji otomasyon sistemi ile stok kontrolleri ve ürün sayımlarında doğruluk oranlarını yükselmesini sağlayacağız. Giriş ve çıkışta yer alan 6’şar adet rampa ile tedarikçilerimize ve ürün dağıtımı yapan ekiplerimize büyük bir kolaylık sağlayacak, aynı zamanda 5 kata kadar daha hızlı çalışmamıza olanak tanıyacak” ifadelerini kullandı.

 

 

200 BİN KOLİ STOK ALANINA SAHİP

Verimlilik anlamında DeFacto’ya büyük bir katma değer sağlayacak olan depoda saatte 1000 koli giriş ve 1000 koli çıkış kapasitesi bulunduğunu belirten Cenk Karapınar, “Depomuz toplamda 200 bin koli stoklamak için yeterli alana sahip. Aynı anda 3 farklı tedarikçiye hizmet verebilme imkanı elde edeceğimiz depo ile kapı önünde araçla bekleme problemini de çözüme kavuşturmuş olacağız” açıklamalarında bulundu. 2003 yılından bu yana perakende tekstil sektöründe yaptığı büyük yatırımlar ile dikkat çeken DeFacto, gerçekleştirdiği tam otomatik duyarlı deposu ile sektöre örnek olmayı hedefliyor.

 

 

DEFACTO’YA VE SEKTÖRE HAYIRLI OLSUN

DeFacto ile 2003 yılında çıktıkları yolculukta uzun yollar ve büyük engeller aştıklarını dile getiren DeFacto Ürün Yönetimi Başkanı Şahin Demir ise “Sonunda bugünlere gelmeyi başardık. Kuruluşumuzun 21’inci yılında böyle büyük bir tesise imza atmış olmaktan gurur duyuyorum. Hedeflerimiz doğrultusunda sürdürdüğümüz çalışmalarımızın yeni bir adımı işte tam da burada yer alıyor. Türkiye’nin ilk hazır giyim tam otomatik deposu DeFacto’ya ve sektöre hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ