‘Dedem Hattat Mehmed Şevki Efendi’ adlı kitap yayımlandı

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk İslam Sanatları Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Ömer Kasım Kâhya’nın hazırladığı “Dedem Hattat Mehmed Şevki Efendi” adlı kitap yayımlandı.

EDİRNE 11.03.2024 11:34:00 0
‘Dedem Hattat Mehmed Şevki Efendi’ adlı kitap yayımlandı

Yazma eser araştırmaları esnasında Edirne tarihçisi Prof. Dr. Süheyl Ünver’in büyük dedesi olan hattat Mehmed Şevki Efendi’nin sülüs ve nesih yazılarına ait murakkaını tespit eden Kâhya, Topkapı Sarayı Koleksiyonu’ndaki bu eserin tıpkıbasımını gerçekleştirdi. Ayrıca daha önce tasnif edilmemiş olan Katar Kütüphanesi’ndeki Hattat Mehmed Şevki Efendi’ye ait sülüs ve nesih müfredat meşkinin murakkaını da Şevki Efendi’nin biyografisiyle birlikte İngilizce-Türkçe-Arapça-Fransızca giriş yazmak suretiyle tıpkıbasım olarak yayımladı. Kâhya, kitabını Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na takdim etti.

 

JÜRİ ÜYESİ OLARAK DAVET EDİLDİ

 

Kâhya, ayrıca Suudi Arabistan Din İşleri Bakanlığı’na bağlı Kral Fahd bin Abdülaziz Kur’an-ı Kerim Basım Kurumu tarafından 4-15 Mart 2024 tarihlerinde Medine’de düzenlenecek olan uluslararası Kur’an-ı Kerim’i güzel yazma yarışmasına jüri üyesi olarak davet edildi. Dünyanın en meşhur hattatlarının katıldığı bu yarışmaya değerlendirme jürisi olarak davet edilen Kâhya, aynı zamanda Medine ve Riyad’da hüsnühat sanatına dair seminerler verecek ve Medine’de “Dedem Hattat Mehmed Şevki Efendi” kitabı için imza töreni gerçekleştirilecek.

 

Haber / Mehmet Burak TEKEŞ