Darbeci paşaların adları siliniyor

Süleymanpaşa Belediye Meclisi, 12 Eylül darbesini gerçekleştiren komutanlardan Tahsin Şahinkaya, Nejat Tümer, Nurettin Ersin ve Sedat Celasun'un adlarının verildiği 4 sokağın isminin değiştirilmesi kararÄ?

GÜNDEM 3.09.2015 16:25:00 0
Darbeci paşaların adları siliniyor

Süleymanpaşa Belediyesi Meclisi’ne katılan Büyükşehir Belediye Bşakanı Kadir Albayrak, “O dönemki ihtilallerde görev almış ve halen ismi geçen kişilerin sokak adlarının bulunması da beni hep rahatsız etmiştir.”dedi.
Alınan karar gereği 12 Eylül 1980 darbesi döneminde Orgeneral Nurettin Ersin Kara Kuvvetleri Komutanı, Orgeneral Tahsin Şahinkaya Hava Kuvvetleri Komutanı, Oramiral Nejat Tümer Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Sedat Celasun Jandarma Genel Komutanı olarak görev yapmıştı.

 

Sahilde toplandılar

Süleymanpaşa Belediyesi Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı Sahil Mutlu Kent Çay Bahçesi’nde yapıldı. Açık havada düzenlenen meclis toplantısına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da misafir olarak katıldı.

TESKİ İLE PROTOKOL İMZALANDI

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat Belediye meclis üyelerini TESKİ ile gerçekleştirilen protokol konusunda bilgilendirdi. Eşkinat,  ‘’Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ ile belediyemiz arasında yapılan ve yönetimlerden ve İller Bankasının onayından geçen bir protokolün son aşamasına gelindi. Protokol imzalandı, bundan böyle artık Süleymanpaşa ilçemizdeki yollar konusunda Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri de müdahil olacak. ‘’ dedi.
İHTİLALDE GÖREV ALANLARIN SOKAKTAN İSMİ DEĞİŞİYOR
Meclis gündeminde yer alan 100. Yıl Mahallesindeki üç sokağın isminin değişmesi oy birliği ile kabul edildi. Konu hakkında meclisi üyelerini bilgilendiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ‘’Geldiğimiz noktada Türkiye seneden seneye aşama geçerek artık ihtilallerin tamamen Türkiye’nin gündeminden kalktığı günler görüyoruz. O dönemki ihtilallerde görev almış ve halen ismi geçen kişilerin sokak adlarının bulunması da beni hep rahatsız etmiştir. Allah kimseye bir daha o günleri hiçbir zaman yaşatmasın. “dedi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise, ‘’Bizim ortak değerlerimiz var, bu ülkeyi birlikte tutan çimentolardır. Bu bakımdan hassaslar hepimizin hassaslarıdır, değerler hepimizin değerleridir. Ne dün, Ne bugün Ne de yarın bu ülkede Atatürk’ün açtığı yolda demokratik yürüyüş devam edecektir. Zaman zaman yorulmalar duraksamalar olsa da asla Türk gençliği Atatürk’ün kendisine verdiği görevi ihmal etmeyecektir.” dedi.
Meclis toplantısı gündem maddelerinin ve önergelerin oylanmasının ardından sona erdi.  buldu. Süleymanpaşa Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı 7 Ekim Çarşamba Günü saat 10.00’da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilecek.