“Cumhuriyetin kalesinin asla yıkılmayacağını bir kez daha haykıracağız”

CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın, saha ziyaretleri kapsamında Şükrüpaşa Mahallesi Eski Göçmen Evleri’ni de ziyaret etti.

EDİRNE 25.03.2024 11:42:00 0
“Cumhuriyetin kalesinin asla yıkılmayacağını bir kez daha haykıracağız”

CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın, saha ziyaretleri kapsamında Şükrüpaşa Mahallesi Eski Göçmen Evleri’ni de ziyaret etti. Akın, “Halkımızdan gördüğümüz bu ilgi, bu sevgi ve bu güven heyecanımızı daha da artırıyor. Pazar günü Cumhuriyetin kalesinin asla yıkılmayacağını bir kez daha haykıracağız tüm dünyaya” dedi. 

 

İstasyon Mahallesi’nde kadınlarla buluşan Akın, “Bu şehrin kadınlarına Cumhuriyet çok yakışıyor. İstasyon Mahallemizde Cumhuriyetin özgürlükçü kadınlarıyla buluştuk. Savunacak bir Cumhuriyetimiz; çocuklarımıza bırakacak aydınlık bir geleceğimiz var. 31 Mart’ta hep birlikte sandığa gidiyor;Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz” dedi. 

 

“TAKIMIMIZI DA TARAFTARLARIMIZI DA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”

 

Edirnespor Taraftarlar Derneği üyeleri ile de bir araya gelen Akın, “Konumuz tabiki renklerine gönülden bağlı olduğumuz; hepimizin sevdası Edirnespor oldu. Edirnespor’umuzun hak ettiği yere gelmesi için hem takımımızı hem de taraftarlarımızı asla yalnız bırakmayacağız. Deplasmanlarda taraftarlarımıza ulaşım desteği bizden” ifadelerini kullandı. Şükrüpaşa Mahallesi’nde bulunan Gölet / Barış Parkı’nı da ziyaret eden Akın, “Bu coşkuyu, bu sevinci gerçekten çok özlemişiz.Çocuklarımızla, gençlerimizle, emeklilerimizle, yaşlılarımızla bir araya geldik.Şimdi artık bir yol ayrımındayız.Hep birlikte savunacak bir Cumhuriyetimiz; çocuklarımıza bırakacak aydınlık bir geleceğimiz var. Sonsuza kadar izinde; ilelebet Cumhuriyet” dedi. 

 

“HİÇ ŞÜPHEM YOK” 

 

Akın’ın bir sonraki durağı Özgür Çocuklar Parkı oldu. Parkta çocuklarla bir araya gelen Akın, “Biliyor musunuz bu şehre özgürlük çok yakışıyor çok. Çocuklarımızın parklarda gülüp eğlenmesi, koşuşturması o kadar güzel ki.Bu kente hep birlikte sahip çıkacağımızdan hiç şüphem yok.Hep birlikte savunacak bir Cumhuriyetimiz; çocuklarımıza bırakacak aydınlık bir geleceğimiz var” dedi. 

 

NAFI İLE BİR ARAYA GELDİ

 

Ardından Önceki Dönem CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın düzenlediği iftar yemeğine katılan Filiz Gencan Akın, “Yemekte, ayrıca taksici esnafımızla da bir araya gelme fırsatı yakaladık.Sürekli artan akaryakıt fiyatları, muayene, sigorta ve yedek parça maliyetleri, gece-gündüz direksiyon sallayan taksici esnafımızın belini büküyor. Bu gidişattan ne esnafımız ne de vatandaşımız memnun. Göreve geldiğimiz günden itibaren tüm paydaşlarımızın sorunlarına kulak verecek, birlikte çözüm yolları arayacağız.Ayrıca tüm duraklarımızı modern tek tip taksi durağı haline getirecek; yolcuların ve şoför esnafımızın can güvenliği için araç içi kamera sistemi desteğinde bulunacağız” dedi. Daha sonra Şükrüpaşa Mahallesi Eski Göçmen Evleri’ni ziyaret eden Akın, “Halkımızdan gördüğümüz bu ilgi, bu sevgi ve bu güven heyecanımızı daha da artırıyor. Pazar günü Cumhuriyetin kalesinin asla yıkılmayacağını bir kez daha haykıracağız tüm dünyaya. Edirne Cumhuriyetle kalacak; Atatürk’le kalacak!  Sonsuza dek. İyisi değil, en iyisi için geliyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

“HEP BİRLİKTE EDİRNE’MİZİ KONUŞTUK”

 

Şükrüpaşa Mahallesi Yeni Göçmen Evleri’ni de ziyaret eden Akın, “Hep birlikte Edirne’mizi konuştuk. Emeklilerimizi, çocuklarımızı, kadınlarımızı, gençlerimizi konuştuk. Biz, bugüne kadar Mustafa Kemal Atatürk’ün ışıklı yolundan gittik, bundan sonra da bu yoldan gitmeye devam edeceğiz.Edirne bu yoldan asla dönmez. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın mutluluğu için geliyoruz” dedi. 

 

Haber / Buse AKIN