Çorlu Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını yaptı

Çorlu Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını Pazartesi günü Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında yaptı. Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda saat 14.00’te yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşüldü.

GÜNDEM 9.04.2024 14:28:00 0
Çorlu Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını yaptı

Toplantıda Meclis 1. ve 2. başkan vekilliklerine Hasan Toprak ve Hülya Perin Meriç seçilirken, meclis kâtip üyeliklerine Regaip Gamze Üntürk ve Buket Özçelik Gürcan asil üye olarak, Gülcan Sakallı ve Yelda Tuncer ise yedek üye olarak seçildi. 

 

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

Encümen üyeliklerine Oya Asıl Güney, Fatma Erözkan ve Hülya Perin Meriç’in seçilmesinin ardından İmar Komisyonu üyeliğine Bilgehan Çağlar, Yunus Emre Sülün, Ertan Arslan, Turgay Kumlu ve Metehan Kumyol, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine Doğukan Dağ, Değer Kara, Gülcan Sakallı, Onur Yıldız ve Mehmet Usta, İçişleri Komisyonu üyeliğine Erhan Yarar, Ecevit Karaca, Oya Asıl Güney, Güllistan Yılmaz ve Ateş Akdere, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliğine İnci Günay, Gülcan Sakallı, Volkan Çetiner, Zakir Öztürk ve Erdoğan Tercan, Ulaşım Komisyonu üyeliğine Güner Çetin, Ferhat Kurtulmuş, Doğukan Dağ, Ertan Arslan ve Emirhan Şengelir, Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeliğine Rana Ayşe Arım, Onur Yıldız, Zakir Öztürk, Regaip Gamze Üntürk ve Durmuş Ali Kocabaş, Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu üyeliğine Erhan Yarar, Caner Kaya, Güllistan Yılmaz, Volkan Çetiner ve Neriman Çivici, Kadın Dayanışma ve Destekleme Komisyonu üyeliğine Fatma Erözkan, Gülcan Sakallı, Güllistan Yılmaz, Yelda Tuncer ve Buket Özçelik Gürcan, Sosyal Etkinlikler ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonu üyeliğine Regaip Gamze Üntürk, Rana Ayşe Arım, Ramazan Sezer, Volkan Çetiner ve Neriman Çivici seçildi.

 

ASİL VE YEDEK ÜYELER BELİRLENDİ

 

Çiftçi Malları Koruma Heyeti’ne Erkan Uslukan, Ruşit Öztürk, Mustafa Kocamanlar, Mustafa Şener, Engin İşcan asil üye, Mehmet Aksöz, Mustafa Akbay, Kemal Erduran, Vasfi Uysalcan, Hüseyin Altın yedek üye olarak seçilmesinin ardından; Çiftçi Malları Murakabe Heyeti’ne Hasan Sağlam, Bilgin Gözütok, Oktay Pehlivanoğlu, Hüseyin Fındıcak, Recep Şişman asil üye, Aydın Dinler, Zafer Üstün, Naim Türkseven, Özcan Topuz ve Alpay Bülbül yedek üye olarak seçildi.  TRAKYAKENT Birliği'ne Ahmet Sarıkurt ve Telat Keskin asil üye olarak seçilirken, Erhan Yarar ve Hülya Perin Meriç ise yedek üye olarak seçildi.

 

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Marmara Belediyeler Birliği'ne Ahmet Sarıkurt ve Hasan Toprak asil üye, Doğukan Dağ ise yedek üye olarak seçilirken, olağan belediye meclis toplantılarının her ayın ilk Çarşamba günü saat 14.00’te yapılması da oy birliği ile karara bağlandı. Encümen toplantılarının her hafta Çarşamba günü saat 15.00’te yapılmasının oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda meclis üyelerine ödenecek huzur hakkı da tespit edilerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

 

FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

 

Başkan yardımcılarına ödenecek ücret tespit edilerek oy birliğiyle kabul edilirken, Denetim Komisyonu raporu Meclis Üyesi Değer Kara tarafından okunarak Meclis’in bilgisine sunuldu. Toplantıda 2023 yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Veterinerlik İşleri Müdürlüğü kurulması konusunun görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü kurulması konuları da oy birliğiyle kabul edildi. Kadro derece değişikliği ve kadro ihdas konusunun görüşülerek oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda memur sendikası ile sosyal denge sözleşmesi yapmak için Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'a yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandı.

 

BAŞKANA BORÇLANMA YETKİSİ VERİLDİ

 

Belediye başkanına borçlanma yetkisi verilmesi konusunun görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından, Çorlu Belediyesi Personel A.Ş.'nde Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'a temsil yetkisi verilmesi ve Çorlu Kentsel Dönüşüm Yapı San. Ve Tic. A.Ş.'nde Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'a temsil yetkisi verilmesi konuları da oy birliğiyle kabul edildi. 

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Çorlu Belediyesi yetki ve sorumluluğunda bulunan iş yerlerinin 2886 Sayılı D.İ.K. hükümlerine göre kiralanması ve süresinin belirlenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda Çorlu Belediyesi yetki ve sorumluluğunda bulunan banka ATM yerlerinin 2886 Sayılı D.İ.K. hükümlerine göre kiralanması ve süresinin belirlenmesi konusu da görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

 

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Çorlu Belediyesi yetki ve sorumluluğunda bulunan GSM baz istasyon yerlerinin 2886 Sayılı D.İ.K. hükümlerine göre kiralanması ve süresinin belirlenmesi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, Çorlu Belediyesi’nin müşterek hissedarı olduğu hisseli taşınmazlarda satış yapılabilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Çorlu Belediyesi’nin hissesi bulunan Hatip Mahallesi, 2657 ada 2 parsel sayılı taşınmazda hisse satın alınması hususunun görüşülerek oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda Türkgücü Mahallesi sınırları dâhilinde bir adet okul yapmak veya yaptırmak amacıyla Tekirdağ Valiliği ile protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a yetki verilmesi konusu da oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde de Avrupa Birliği hibe projesi ile ilgili protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ