Çorlu Meclisi, Mayıs ayı toplantısını yaptı

Çorlu Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı, önceki gün Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında yapıldı.

TEKİRDAĞ 4.05.2024 12:06:00 0
Çorlu Meclisi, Mayıs ayı toplantısını yaptı

2 ek maddenin meclis gündemine alınmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 2023 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’na üye olunması ve yetki verilmesi konusu da oy çokluğuyla kabul edildi. 

 

BAŞKAN SARIKURT’A YETKİ VERİLDİ

 

2024/76 sayılı Meclis Kararının iptal edilmesi konusunun oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda 5 derslikli okul yapmak ve yaptırmak üzere Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a yetki verilmesi konusu da oy birliğiyle karara bağlandı. Çobançeşme Aile Sağlığı Merkezinin tahsisi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Önerler Sağlık Evinin Tekirdağ Valiliği İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisi talebi de oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

 

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ihalelerinin gelecek yıllara ait hizmet yüklenmeleri konusunun görüşülerek oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda Meclis Üyesi Gülcan Sakallı tarafından okunan Plan ve Bütçe Komisyonu raporu da oy birliğiyle kabul edildi. 

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

İmar planı değişikliklerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Avrupa Birliği Merkezi Proje Yönetimi Ajansı ile Çorlu Belediyesi arasında imzalanan Küçük Ölçekte Enerji Uygulaması ve Enerji Dönüşümü projesi sözleşmesi gereği Proje Yönetimi Ajansı’na verilecek güvence bedeli olan teminat mektubu ile ilgili belediye başkanına yetki verilmesi konulu ek gündem maddesi de oy birliğiyle kabul edildi. 

 

İKİNCİ OTURUM 21 MAYIS’TA YAPILACAK

 

Cemaliye Mahallesi Emine-Ali Yeter Gündüz Bakımevi ve Kreş’te bulunan 6 adet sınıf ve yemekhane tefrişatını yaptıranların isimlerinin sınıflara ve yemekhaneye verilmesine yönelik Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a protokol yapma yetkisi verilmesi konulu diğer ek gündem maddesinin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından toplantı sona erdi. Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu 21 Mayıs Salı günü saat 10.00’da yapılacak.

 

Haber / İrem BANÇO