Tarih: 26.03.2018 12:16

Çölyak hastalığına dikkat çektiler

Facebook Twitter Linked-in

NKÜ Sağlık Yüksekokulu Beslenme Diyetetik Bölümü’nün ev sahipliğinde Beslenme Diyetetik Bölümü Mutfağında gerçekleştirilen etkinlikte Çölyak hastalığı hakkında bilgi verildi. Bu hastalığın buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan glüten adlı proteinin ince bağırsakta oluşturduğu ve ömür boyu süren kronikleşen alerji ve hassasiyet olduğu ifade edildi.

 

 

PEKÇOK TARİF DENENDİ

 

Workshopta, şefler öncülüğünde Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri tarafından glütensiz ekmekten tramisuya kadar pek çok tarif denendi. Program sonunda günün anısına NKÜ Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof.Dr. Mehmet Alparaslan tarafından katılımcılara teşekkür belgesi verildi.

 

Haber / Özge MERİÇ

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —