Çocuklarınız ve torunlarınız sizinle gurur duyacak 

15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminin ardından tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı'da da demokrasi nöbeti devam ediyor. Demokrasi nöbetinde vatandaşlara bir araya gelen AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Ya

GÜNDEM 24.07.2016 18:55:00 0
Çocuklarınız ve torunlarınız sizinle gurur duyacak 

Kapaklı eski Belediye Meydanında düzenlenen demokrasi nöbetine, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, siyasi parti teşkilatlarının yönetim kurulu üyeleri, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ile binlerce Kapaklılı vatandaş katıldı.
 

KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRTACAK KADAR ALÇALDILAR
Program Mehteran Takımının söylediği marşlarla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Demokrasi nöbetinde kürsüye ilk olarak AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin geldi. Bezgin yaptığı konuşmada, “Milletimizin birliğini, beraberliğini devletimizin güçlenmesini kabullenemeyen paralel devlet yapılanması bu millete bu devlete ihanet, nankörlük ve şerefsizlik ederek 15 Temmuz’da şuursuzca darbe girişiminde bulundu. Bu cemaat adı altında toplanan her türlü kılığa, kılıfa giren Allahsızların bu millete yaptığı son ve en büyük ihanettir. İhanet odur ki, asker bizim askerimiz, polis bizim polisimiz, analar bizim analarımız, bebeler bizim bebelerimiz demeyip kurşunlayıp bombaladılar. Kardeşi kardeşe kırdırtacak kadar alçaldılar” diye konuştu.
 

SİZLERİ ALLAH BİLE AFFETMEYECEK
Rabbim bunları El-Kahhar ismiyle kahru perişan etsin diyerek konuşmasını sürdüren Bezgin, “O FETÖ’ki kendi evlatlarımızın kanına girerek, beynini yıkayarak ellerinde bayrakla en ön saflarda şehadet şerbetini içmeye hazır kendi vatandaşlarımıza silah doğrultup, bombalayan hainler haline getirmiştir. Allah o FETÖ belasının canını en kısa zamanda en kötü şekilde alsın inşallah. Sizleri Allah bile affetmeyecek. Allah sizleri kahretsin, soyunuzu kurutsun inşallah” dedi.
 

BU YOLDA CANIMIZI VERMEYE GELDİK
Salih Bezgin, konuşmasının devamında bizim ülkemizde sizin gibi soysuzlara yer yok diyerek şöyle devam etti; “Onlar bilmiyorlar ki bizim soyumuz onlar gibi kanı bozuklardan değil, Kurtuluş Savaşında kahramanca savaşan Halide onbaşı, Nezahat onbaşı, Şerife bacı ve daha yüzlercesi bizim soyumuz savaşa gidebilmek için yıllarca erkek kılığına giren Halime çavuş, bizim soyumuz kundakta bebesini Allaha emanet edip bırakan anne Nene hatundan gelir. Ne demişti 3 aylık bebesini kundakta bırakırken ‘bebem anasız büyür de vatansız büyümez’ İşte biz tarihi böyle savaşların sembolü olmuş kahraman Türk analarının evlatlarıyız. Bu yüzden sizin gibi namussuzlara pabuç bırakmayız. Tarih bu girişimi millete darbe yapmaya kalkışana asıl darbeyi millet yaptı diye yazacak. Çok şükür sizlerin sayesinde utanacağımız değil, gurur duyacağımız bir destanı daha yazmaya var mısınız? Hepimiz askeriz hepimiz orduyuz. Buradan başkomutanımıza selam olsun. Bu yolda canımızı vermeye geldik”
 

BU MEYDANLARI VATAN SEVGİSİ DOLDURDU
AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin’in ardından kürsüye gelen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, her akşam bu meydanı dolduran, milli direniş meydanını, milli diriliş meydanına çeviren sizlerden Allah razı olsun diyerek başladığı konuşmasında, “15 Temmuz da milli iradeye FETÖ terör örgütü tarafından büyük bir darbe yapıldı. Vatandaşlarımız hiçbir çıkar gözetmeksizin Cumhurbaşkanımızın emriyle sokakları, meydanları doldurdular. Yemek su ikram edelim demedik, ama bu meydanları onların vatan sevgisi doldurdu. Vatan sevgisi oldukça hiçbir iç ve dış mihrak bizi yenemeyecektir. Bizler de Cumhurbaşkanımızın emrini beklemekteyiz. Kendisi hala bize meydanları boş bırakmayın orası okçu tepesi diyor, bizde Allahın izniyle onun emri gelene kadar buraları boş bırakmayacağız.Bizim vatandaşımız, tankın altına da yatmayı bilir ki asla da ölümden korkusu da yoktur. Üstünden helikopterin, uçağın kendisini bombalayacağını bile bile kendisi siper eder ama ırzını, namusunu, bayrağını ve vatanını çiğnetmez, çiğnetmeyecekte."ifadelerini kullandı.
 

BURASI TÜRKİYE BURASI YİĞİTLER YURDU
Kaymakam Gürbüz’ün konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye gelen AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Harun Karaca, “Türkiye’nin 81 vilayetinde bine yakın ilçesinde sizin gibi yiğit ve güzel insanlar meydanlarda. Rahmetli Muhsin Yazıoğlu’nun dediği gibi burası Anadolu burası yiğitler yurdu, burası Türkiye burası. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ordumuzun içinde bir avuç çapulcu bir avuç şerefsiz asker kıyafeti giymiş teröristin darbe yaptığını duyduğu anda başkaları gibi şapkasını ceketini alıp kaçmadı. Ölürsek de adam gibi ölürüz dedi ve uçağına atladı havalimanına ailesiyle eşiyle dostuyla milletinin içine indi” dedi.
 

VATANIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Harun Karaca, Ya Allah bismillah Allahuekber diyerek bu meydanları doldurdunuz diyerek, “Böyle bir ruh inanç azim olduğu sürece Allahın izniyle ne içerideki hainlerden ne de dışarıdaki hainlerden Türkiye’ye hiçbir zarar gelmez. Nasıl ki bin yıl yıkamadılarsa bundan sonra da yıkamayacaklar. Dertleri Türkiye bir adım ileri gitmesin, kalkınmasın, tankını, tüfeğini, topunu yapmasın ama bilesiniz ki tankımızı da topumuzu da tüfeğimizi de yapacağız ve hiçbirine minnet etmeyeceğiz. Allahın izniyle dün vatanımıza sahip çıktığımız gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
 

FETÖŞ DENEN ELEBAŞINI MEHDİ İLAN ETMİŞLER
Karaca’nın sözleri zaman zaman sloganlarla bölündü. ‘İdam isteriz’ sloganını duyan Harun Karaca, “Siz oradan bana bir pas attınız ve cevap vereyim, Zalime merhamet mazlumlara en büyük ihanettir. Onun için bu zalimlere, bu şerefsizlere, bu hainlere kesinlikle merhamet edilmeyecektir. Vatan sevgisi imandandır. Bunların zerre kadar imanı olsaydı bu vatanda böyle bir ihaneti yapmazlardı. Bu FETÖŞ denen elebaşını mehdi diye ilan ederek rüyamda gördüm diyorlar. Bunlar adeta ülkemizi bir yerlere peşkeş çekilsin diye kurulmuş bir terör örgütüdür. Bunlara karşı ayakta durdunuz ve sizlere ne kadar şükranlarımızı sunsak azdır” diye konuştu.
Demokrasi nöbeti, günün ilk ışıklarına kadar sürdü.