“Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak için var gücümüzle çalışıyoruz”

Nisan ayında yapılan asayiş çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Kırklareli Valisi Birol Ekici, en önemli gündemlerinden birisinin çocuklar olduğunu belirterek, “Bütün okullarımızda kamera bulunmaktadır" dedi.

KIRKLARELİ 8.05.2024 09:52:00 0
“Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak için var gücümüzle çalışıyoruz”

Kırklareli Valisi Birol Ekici, 2024 yılı Nisan ayında Kırklareli’nin huzur ve güvenliğine yönelik yürütülen güvenlik ve asayiş faaliyetleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. 

 

“KIRKLARELİ HUZURLU VE GÜVENLİ BİR ŞEHİR”

 

Valilik toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Ekici, “Kırklareli huzurlu ve güvenli bir şehirdir. Ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer alan şehrimiz ekonomisi güçlü, toplumsal refahı ve yaşam standardı yüksek bir şehirdir. Vatandaşımızın huzur ve güvenini sağlamak için güvenlik kuvvetlerimiz 7 gün 24 saat aralıksız çalışmaktadır. Görevimizi yaparken Kırklareli halkını, hemşehrilerimizi daima yanımızda görüyoruz. Bu bizim için çok değerli” dedi. 

 

“SEÇİMLERİ GÜVEN İÇERİSİNDE TAMAMLADIK”

 

31 Mart Yerel seçimlerini sorunsuz bir şekilde güven içerisinde tamamladıklarını belirten Ekici, “İl Genelimizde Lüleburgaz İlçemize bağlı Büyükkarıştıran Beldemiz haricinde seçimler tamamladı” dedi. 4 - 10 Mayıs Trafik Haftası münasebetiyle Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere ilgi tüm kurumların trafikte can kayıplarını ve kazaları önlemeye yönelik farkındalık oluşturmak için AVM’lerde, okullarda, uygulama noktalarında gerekli bilgilendirme ve çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydeden Ekici, nisan ayı faaliyetleriyle ilgili de bilgi verdi. 

 

463 OLAY MEYDANA GELDİ

 

Nisan ayında jandarma bölgesinde 2’si terör olayı olmak üzere toplam 463 olayın meydana geldiğini söyleyen Ekici, “9 adet av tüfeği, 1 adet balta, 10 adet otomobil, 12 adet kamyon, 3 adet traktör, 5 adet motosiklet, 9 adet küçükbaş hayvan ele geçmiştir. 2024 Nisan ayında aydınlatma oranı yüzde 99’ dur. Geçen yıl Nisan ayı olay sayısına göre yüzde 4 azalış olmuştur” bilgisini verdi. 

 

EMNİYET BÖLGESİNDE 621 ŞAHIS YAKALANDI

 

Emniyet bölgesinde de toplam 678 asayiş olayının meydana geldiğini, 621 şahsın yakalandığını ifade eden Ekici, “Olayların yüzde 97,1’i aydınlatılmıştır. Geçen yıl Nisan ayı olay sayısına göre yüzde 3,99 artış olmuştur. 12 adet tabanca, 1 adet av tüfeği ele geçmiştir” dedi. 

 

“ADETA SINIRA GİDEN TÜM YOLLARI KAPATTIK”

 

Düzensiz göçle ilgili verileri de paylaşan Vali Birol Ekici, “Sayın Bakanımız Ali Yerlikaya’nın destek ve talimatlarıyla göç konusunu bu şehrin ve Trakya’nın gündeminden çıkardık. Göreve başladığımız zaman yollarda yalınayak ve uygunsuz kıyafetle yürüyen düzensiz göçmenlerle ve araçlarını güvenlik kuvvetlerimizin üzerine sürecek kadar gözü dönmüş organizatörlerle mücadele ediyorduk. Bugün itibarıyla şehrimizde sabit kontrol noktaları vardır. Günün farklı saatlerinde farklı noktalarda kontrol yapan Jandarma ve Emniyet personelimiz var. Diğer illerden geçici olarak görevlendirilen hem emniyet hem de jandarma personeli var. Vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar sonucunda yakaladığımız göçmenler oluyor. Bugün itibarıyla zaman zaman 66 noktaya kadar çıktığımız oluyor. Adeta sınıra giden tüm yolları kapatmış bulunmaktayız” bilgisini verdi. 

 

MOBİL GÖÇ ARACI HİZMETE GİRDİ

 

Kırklareli’nde Mobil Göç aracının hizmete girdiğini söyleyen Ekici, “Yakalan düzensiz göçmenlerin geri gönderme merkezlerine sevk süreçlerini hızlandırabilecek Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi (GÖKSEM) Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi yerleşkemizde kurulmuştur” dedi. Jandarma tarafından düzensiz göçle mücadele kapsamında 26 operasyon düzenlendiğini, 56 organizatörün yakalandığını söyleyen Ekici, emniyet ekipleri tarafından da 5 operasyon düzenlendiğini ve 29 organizatörün yakalandığını belirterek, “Jandarma bölgesinde düzensiz göç olayında kullanılan 2, emniyet bölgesinde 1 araç kamu mülkiyetine geçirilmiş olup 21 aracın işlemleri sürmektedir.İçişleri Bakanlığımız tarafından düzensiz göçle mücadelemiz kapsamında diğer illerden İlimize, 6 Jandarma Komando Bölüğü ve 4 Özel Harekat Timi görevlendirilmiştir” dedi. 

 

UYUŞTURUCU TACİRLERİ İLE MÜCADELE SÜRÜYOR

 

Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticaretini yapanlarla mücadelelerinin de kararlılıkla sürdüğünü söyleyen Ekici, “Geçen yıllarda uluslararası şebekeler bile şehrimiz güvenlik kuvvetleri tarafından çökertilmiştir. Jandarma tarafından düzenlenen 21 operasyonda 27 kişi yakalanmış, bunlardan 1’i tutuklanmış, 7552 gram kubar esrar, 710 gram metamfetamin, 25 gram bonzai, 78 adet uyuşturucu hap, 12 kök kenevir, 5 gram kenevir tohumu ele geçirilmiştir. Emniyet ekiplerimiz tarafından da 41 operasyonda 66 kişi yakalanmış, bunların 18’i tutuklanmıştır. Operasyonlarda 485 gram Esrar, 67 grambonzai, 1 gramskunk, 4 gr eroin, 2 gram kokain, 124 gram metamfetamin, 249 adet uyuşturucu hap, 3 adet hassas terazi ele geçirilmiştir. Aynı zamanda geçtiğimiz gün Dereköy Sınır Kapımızda Türkiye’ye giriş yapmak isteyen Almanya plakalı 2 Romana Pasaportlu şahısların aracında yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 10 milyon 22 kilogram skunk (esrar) yakalaması yapılmıştır” bilgisini verdi. 

 

107 ŞAHIS YAKALANDI

 

Aranan Şahıslarla ilgili verileri de paylaşan Ekici, “Jandarma Bölgesinde 2024 yılı Nisan ayı içerisinde 107 (30’u yakalama emrine göre, 77’si ifade almaya yönelik) şahıs yakalanmıştır. Söz konusu yakalanan şahısların 17’sinin Dolandırıcılık, 9’unun Hırsızlık, 6’sının Cinsel İstismar ve 2’sinin yağma suç kaydı mevcut olup, yakalanan şahısların 30’u tutuklanmıştır. Güncel Aranan Şahıs sayımız: 41’dir. (8’i yakalama emrine göre, 33’ü ifade almaya yönelik) Nitelikli suçlardan; 4’ü Hırsızlık, 3’ü Dolandırıcılık, 1’i Cinsel İstismar olmak üzere toplamda 8 şahıs aranmaktadır. Emniyet Bölgesinde haklarında yakalama kararı bulunan 582 şahıs yakalanmış, bunlardan 4’ü 20 yıl üzeri hapis cezası alan, 9’u 10 – 20 yıl arası hapis cezası alan şahıslardandır. Yakalanan şahıslardan 241’i tutuklanmıştır. Ayrıca Pınarhisar ilçemizde yağma suçundan 44 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası bulunan suçlu yakalanmıştır” dedi. 

 

OLAYLARIN YÜZDE 100’Ü AYDINLATILDI

 

Terör Suçlarına yönelik Nisan Ayında 2 terör operasyonunun yapıldığını, 7 şahsın yakalandığını, 1 adet tutuklamanın gerçekleştiğini ve olayların yüzde 100’ünün aydınlatıldığını söyleyen Ekici, “Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla mücadele kapsamında da Nisan ayında 14 KOM operasyonu yapılmış, 33 şahıs yakalanmış, 2 adet tutuklama gerçekleşmiş, olayların yüzde 100’ü aydınlatılmıştır. Yapılan operasyonlarda 15 bin 980 adet içi tütün dolu makaron, 40 bin 200 adet boş makaron, 8,5 kilogram tütün, 5 bin adet boş karton sigara kutusu, 9 adet tabanca, 2 adet tüfek, 1 adet uzun namlulu silah dipçiği, 2 adet app plaka sahte plaka, 1 adet oturum belgesi 1 adet plakası ve ruhsatı olmayan (motor ve şase numarası farklı) motosiklet ele geçirilmiştir” dedi. 

 

“EN ÖNEMLİ GÜNDEMLERDEN BİRİ ÇOCUKLARIMIZ”

 

Nisan ayında Dereköy Sınır Kapısı’nda 14 bin 741 aracın giriş, 13 bin 913 aracın çıkış yaptığını söyleyen Vali Birol Ekici, Okulların ve Çocukların güvenliği konusunda da konuşarak “Şehrimizin en önemli gündemlerinden birisi çocuklarımızdır. Bütün okullarımızda kamera bulunmaktadır. Her bir okulumuzda bir Emniyet veya Jandarma irtibat personeli görevlidir. Çocuklarımızın alkol, sigara ve uyuşturucu madde gibi kötü alışkanlıklardan korunabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Buna yönelik olarak geçen ay içerisinde bir tekel bayisine 18 yaş altında çocuklara tekel maddesi satmaktan dolayı işlem yapılmıştır. Bunları takip etmeye devam edeceğiz. Yine sokakta dilenen bir çocuğumuz devlet koruması altına alınmıştır. Çocuklarımızın okula gitmek yerine başka işlerle uğraşmasına engel olmaya çalışıyoruz. Buna kesinlikle engel olacağız. Bu konuda kararlıyız. Ne çocuklarımıza tekel maddesi satılmasına ne de çocuklarımızın sokakta kötü faaliyetlerde kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Bunu bir kez daha buradan ifade etmek istiyorum. Ayrıca Jandarma ve Emniyet personellerimiz tarafından düzenli olarak okul çevresi güvenliği ile okul servislerine yönelik denetimler gerçekleştirilmektedir” ifadelerini kullandı. 

 

“60 KİLOMETRE KIYI ŞERİDİNE SAHİBİZ”

 

Kırklareli’nin 60 kilometre kıyı şeridine sahip olduğunu belirten Ekici, “3 adet liman bulunmaktadır. Yüzer unsurlarımız görev yapıyor. Balık sezonumuz kapandı ancak önümüz yaz ve turizm sezonumuz açılıyor. Boğulmalara karşı gerekli önlemleri almaya başladık. Geçen sene 2 boğulma vakamız oldu bu sen hiç olmamasını temenni ediyoruz” dedi. 

 

26 BİN 427 ÇAĞRI GELDİ

 

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’ne Nisan ayında toplam 26 bin 427 çağrının geldiğini söyleyen Vali Ekici, “İlimizin Güvenlik ve Asayişinin sağlanmasında büyük bir özveri ve kararlılıkla görevlerini yerine getiren Kırklareli Cumhuriyet Başsavcımıza, Mülki İdare Amirlerimize, Hakimlerimize, Savcılarımıza, Adliye personeline, İl Jandarma Komutanlığımıza, İl Emniyet Müdürlüğümüze, Sahil Güvenlik Komutanlığımıza, Kaymakamlıklarımız ve bağlı Genel Kolluk Kuvvetlerimizin İlçe Teşkilatlarına, İl Göç Müdürlüğü ve 112 Acil Çağrı Hizmetleri çalışanlarımıza ve desteklerinden dolayı Kırklarelili hemşehrilerimize ve kamuoyunu doğru haberleri ile bilgilendiren basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU