Çocuk Oyunları ve Kukla Festivali başladı

Keşan Belediyesi’nin Keşan’ın kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında organize ettiği Çocuk Oyunları ve Kukla Festivali, önceki akşam başladı. Festival 27 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek.

GÜNDEM 24.05.2022 15:56:00 0
Çocuk Oyunları ve Kukla Festivali başladı

Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikler, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla yapılıyor. Festivalin ilk gününde vatandaşlar etkinliklere yoğun ilgi gösterdi.

FESTİVALE DAVET ETTİ

Etkinlikte sahneye çıkarak selamlama konuşması yapan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Çocuklarımız Çocuk Oyunları ve Kukla Festivalimizi çok sevdi. Çocuklarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız için kuklalar, harika gösteriler, muhteşem eğlencelerle dolu bir festival hazırladık. Kukla festivalinde çocuklarımız ve hemşehrilerimizle farklı bir eğlence deneyimi yaşıyoruz. Biz 27 Mayıs'a kadar her akşam Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'nde olacağız. Kukla gösterileri, geleneksel çocuk oyunları, balon gösterileri ve atölyeleri, hediye dağıtımları ile çok güzel ve eğlenceli saatler geçirmek için ailelerimizi çocuklarıyla birlikte bu festivale davet ediyoruz.” dedi.

“HER ZAMAN GÖREV BAŞINDAYIZ”

Çocukların boş vakitlerini en iyi şekilde aileleriyle değerlendirmesi için Keşan Belediyesi olarak her zaman görev başında olduklarını dile getiren Helvacıoğlu, “Çocuklarımızın sevincini ve neşesini artırmak, onlarla paylaşmak için bu festivali düzenledik. Festivalimizle çocuklarımız el becerilerini geliştirecek, hayal güçlerini yansıtma fırsatı bulacaklar. Çocuklarımız arasında arkadaşlık ve dayanışma duyguları pekişecek. Çocuklarımız, unutulmaya yüz tutan oyunlarımızla ve sanatsal faaliyetlerimizle buluşacaklar. Çocuklarımız kadar ailelerimizin de keyifle izleyeceği ve beğeneceği bir festival haftası bizleri bekliyor. Son dönemdeki vizyonumuzla Keşan’daki çocuklarımıza hiçbir eksikliği yaşatmadan doha modern ve daha kaliteli bir yaşam oluşturma gayretimizi Keşan Belediyesi olarak sürdürüyoruz. Uçurtma Şenliğimizi gerçekleştirdik ve 4 binden fazla ziyaretçimizi ağırladık. Bir önceki hafta Bilim Şenliğimizde binlerce çocuğumuzu belediyemizde ağırladık. Gösterdikleri ilgi nedeniyle tüm hemşehrilerimize ve çocuklarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ÇOCUKLAR, ÜLKENİN YARINLARI

Çocukların ülkenin yarınları olduğunu dile getiren Helvacıoğlu, “Çocuklarımız için ne yapsak az. Çocuklarımızın bir gülüşü için her şeye değer. Çocuklarımızın yüzündeki tebessüm bizi mutlu etmeye yetiyor” dedi.

Haber / Bedirhan MACİT