Cinayet zanlısı Hamarat, Bodrum’da yakalandı

Çerkezköy’de 2018 yılında tartıştığı eşini silahla vurup ardından intihar süsü veren ve müebbet hapis cezasına çarptırıldıktan sonra kayıplara karışan Yunus Hamarat, Bodrum’da ağabeyinin kimliğiyle yakalandı.

GÜNDEM 23.05.2022 10:55:00 0
Cinayet zanlısı Hamarat, Bodrum’da yakalandı

Çerkezköy’de 4 yıl önce tartıştığı eşini silahla vurup ardından intihar süsü veren Yunus Hamarat, savcılığın yaptığı soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine konulup, 5 aylık cezaevi sürecinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Sarıgül Hamarat'ın cinayete kurban gittiği, Yunus Hamarat'ın yaptığı telefon görüşmeleri ve WhatsApp yazışmaları ile çözülürken, 10 Kasım 2020 günü karara bağlanan davada 3 çocuk babası Yunus Hamarat'a müebbet hapis cezası verildi. Müebbet hapis cezasına çarptırılmasının ardından kayıplara karışan Yunus Hamarat, geçtiğimiz günlerde Bodrum’da yakalandı.

AĞABEYİNİN KİMLİĞİNİ KULLANDIĞI BELİRLENDİ

Bodrum’da N.T. isimli kadın, 'İmam Hamarat' isimli kişinin kendisini taciz ettiği gerekçesiyle polise suç duyurusunda bulunurken, taciz şüphelisini yakalamak için bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekipleri, taciz şüphelisinin 2018 yılında eşini öldüren Yunus Hamarat olduğu ve ağabeyinin kimliğini kullandığını belirledi. Polis ekipleri, Yunus Hamarat’ın Yalıkavak'a taksi çağırması üzerine harekete geçerken, bir polis memuru, taksinin şoför koltuğuna oturarak Hamarat’ı almaya gitti. Yunus Hamarat’ın, taksiye binmesinin ardından taksi polis ekipleri tarafından takibe alındı. Bir süre sonra taksi dururken, gözaltına alınan Yunus Hamarat’ın ağabeyi İmam Hamarat'ın kimliğini kullandığını itiraf ettiği öğrenildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Bir süre önce Yunan Adalarına kaçmak amacıyla Bodrum'a geldiği ve inşaat işiyle uğraştığı öğrenilen Yunus Hamarat, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haber / Şaban KARDEŞ